SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Askmasalim
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 11-05-26, 08:29   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
İsrail medyası Türkiye’nin ‘sualtındaki devrimini’ yazdı! ‘Sinarit denizaltı, dengeleri değiştirebilir’


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]MİLLİYET.COM.TR - Türkiye’nin SAHA Expo 2026’daki gövde gösterisinin ardından, İsrail basını Ankara’nın savunma sanayiindeki başarılarını yeniden yakın mercek altına almaya başladı.

‘SUALTINDA DEVRİM’

İsrail merkezli JDN tarafından ‘Sualtında devrim’ başlığıyla yayımlanan habere göre, Türkiye savunma sanayiinde denizaltı harp kabiliyetlerini geliştirmeye yönelik yeni bir adım attı. Türk şirketi DATUM Denizaltı Teknolojileri, gelişmiş saldırı ve gizli intikal özelliklerine sahip yeni nesil insansız sualtı araçlarını tanıttı.

Şirketin öne çıkardığı platformlardan biri “Sinarit” adı verilen insansız sualtı aracı oldu. “Sualtı kamyoneti” olarak tanımlanan sistemin yaklaşık 3,8 metre uzunluğunda modüler bir yük bölmesine sahip olduğu, bu sayede mühimmat, ekipman ve farklı görev sistemlerini taşıyabildiği belirtildi.

Haberde, platformun standart yük konteynerleri içerisinde taşınabildiği ve askeri nakliye uçaklarıyla havadan bırakılabildiği ifade edildi. Bu özelliğin, sistemin dünyanın farklı bölgelerine hızlı ve düşük görünürlükle sevk edilmesine imkan sağladığı kaydedildi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

‘TESPİT ETMESİ ZOR YAPI’

Habere göre araç, düşük akustik ve radar izi sayesinde sonar ve radar sistemleri tarafından tespit edilmesi zor bir yapıya sahip. Bu durumun, hassas bölgelerde gizli operasyon ve sızma görevlerinde önemli avantaj sunduğu ifade edildi.

“Sinerit” platformunun torpido, deniz mayını, gemisavar füze ve hava hedeflerine yönelik bazı sistemleri taşıyabildiği aktarıldı. Ayrıca aracın, başka insansız sualtı araçlarını konuşlandırma, lojistik destek ve özel operasyon görevlerinde de kullanılabileceği bildirildi.

DATUM Denizaltı Teknolojileri ayrıca uzun menzilli gizli intikal için geliştirilen komando denizaltısını ve deniz altındaki kablolar ile stratejik altyapılara yönelik operasyonlarda kullanılabilecek başka platformları da tanıttı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

‘DENGELERİ DEĞİŞTİREBİLİR’

Haberde, yeni nesil araçların geleneksel denizaltı üretim anlayışından farklı olarak seri üretime uygun biçimde geliştirildiği vurgulandı. Söz konusu yaklaşımın, düşük maliyetli çok sayıda platformun aynı anda sahaya sürülmesini mümkün kılabileceği ve gelecekte deniz savaşlarının dengelerini değiştirebileceği ifade edildi.

JDN’nin haberine göre, çeşitli ülkelerin söz konusu teknolojiye şimdiden ilgi göstermeye başladığı ve sistemlerin geleceğin deniz harp konseptlerinde önemli rol oynayabileceği değerlendiriliyor.

Türkiye'nin 'Mavi Vatan' yasası Yunanistan'da gündem! AB'nin kapısı çaldılar: Ankara'dan meydan okumaİngiliz basınından Financial Times, Türkiye'nin kıtalararası balistik füzesi YILDIRIMHAN'ı yazdı! 'Dünyanın en büyüklerinden'
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık