SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Askmasalim
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 04-05-26, 07:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
‘Harvard’lının yapay ordusu


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ABD’nin ünlü Harvard Üniversitesi’nin kimya bölümünün eski başkanı Prof. Charles Lieber’ın Çin’e “iltica ederek” dünyanın ilk yapay zekâlı askerlerden oluşan süper ordusunu yaratmak için çalıştığı öne sürüldü. New York Post gazetesine göre, Lieber, Çin’in Silikon Vadisi’ne dönüşen teknoloji bölgesi Shenzhen’deki Beyin Araştırmaları İleri Arayüzler ve Nöroteknolojiler Enstitüsü’nün (i-BRAIN) kurucu direktörü olarak ortaya çıktı. ABD’li profesörün, bu enstitüde yapay zekâlı süper askerler yaratmak için zihinsel çevikliği ve durumsal farkındalığı artırmak amacıyla beyin-bilgisayar arayüzleri üzerinde Çinli bilim insanlarıyla çalıştığı belirtildi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Çin’de 1974’te bulunan 8 bin toprak asker heykeli (Terracotta Army), ülkenin asırlardır ordularına verdiği önemi gösteriyor.

Ulusal öncelik

Lieber’ın Çin Komünist Partisi’nin milyarlarca dolarla finanse ettiği laboratuvarda, Harvard’da sahip olamadığı primat araştırma tesislerine ve en üst düzey çip üretim ekipmanlarına sınırsız erişimi olduğu belirtildi. Profesörün Harvard’daki 30 yıllık çalışmasına dayanan laboratuvardaki beyin-bilgisayar arayüzü çalışmaları, Çin’in son beş yıllık planında “ulusal öncelik” ilan edildi. Bu alanda dünyanın önde gelen araştırmacılarından olan Lieber, insan beyni-bilgisayar arayüzleri için model olarak maymunlar üzerinde çalışacak araştırmacılar arıyor. Tüm bu çalışmaları yapay zekâlı bir Çin ordusu yaratmak için yürüttüğü belirtilen Lieber, beyin dokusuna elektronik bileşenler yerleştirme konusunda uzman olan Harvard’dan Doçent Jung Min Lee’yi de yanına almış.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ABD’de hapis yatmıştı

ABD, Pensilvanya doğumlu 67 yaşındaki ödüllü kimya profesörü Charles Lieber, 2021’de yabancı araştırmacıları Çin’e kazandırmak için kurulan yetenek programıyla bağlantıları olduğu gerekçesiyle ülkesinde mahkum edilmişti. İki gün hapis yatan, görev yaptığı Harvard Üniversitesi tarafından izne çıkarılan Lieber 2023’te emekli olmuştu. Harvard’dayken Çin’de bir laboratuvar kurması için para aldığı iddia edilen Lieber’ın “Hedefim Çin’in Silikon Vadisi olan Shenzhen’i teknolojide dünya lideri yapmak, ABD’de istediğim gibi çalışamadığım için Çin’e taşındım” dediği belirtiliyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Çin’in artık dünyanın ilk yapay zekâlı askerlerden oluşan süper ordusunu yaratmak için çalıştığı belirtiliyor.






Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık