SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt Bugün, 15:25   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Dünya devi Amazon'da 'cinsel saldırı' skandalı! 'Otel odasına geldi'


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Amazon, bu kez bir çalışanının ortaya attığı cinsel saldırı iddiası ve şirket yönetimine yönelik suçlamalarla gündemde. Amazon Web Services bünyesinde yöneticilik yapan Laura Danbom, iş seyahati sırasında tecavüze uğradığını öne sürerek şirkete dava açtı. Danbom, olayın ardından yürütülen soruşturmanın yetersiz kaldığını, kendisine baskı yapıldığını ve kariyerinin olumsuz etkilendiğini savundu.

'OTEL ODASINA GELDİ'

New York Post'un haberine göre, Seattle’daki eyalet mahkemesine sunulan dava dilekçesinde yer alan iddialara göre olay, 27 Ekim 2023’te New York’ta meydana geldi. Amazon’un Seattle merkezinde Amazon Web Services bünyesinde pazarlama ve operasyon yöneticisi olarak çalışan Danbom, aralarında Madrid’de görev yapan reklam yöneticisi Michelangelo Simonte’nin de bulunduğu çalışma arkadaşlarıyla iş seyahatindeydi.

İddialara göre Amazon tarafından düzenlenen bir etkinliğin ardından grup, karaoke barlarda vakit geçirdi. Gecenin ilerleyen saatlerinde Simonte ile yakınlaştıklarını belirten Danbom, daha sonra yöneticinin otel odasına geldiğini ve burada kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdü.

Dava dilekçesinde, Danbom’un olay öncesinde ve sırasında rıza göstermediği belirtildi. Söz konusu anlatım, davacının mahkemeye sunduğu iddiaları yansıtırken olayla ilgili kesinleşmiş bir yargı kararı bulunmuyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ERTESİ GÜN POLİSE BAŞVURDU

Danbom, iddiasına göre olayın ertesi günü New York Polis Departmanına başvurdu. Polise delil sunduğunu ve adli incelemeye izin verdiğini belirten yönetici, Simonte ile yaptığı bir telefon görüşmesine ilişkin ayrıntıları da dava dilekçesine taşıdı.

Dilekçede, Simonte’nin görüşmenin başında cinsel ilişki yaşandığını hatırlamadığını söylediği, daha sonra ise aşırı alkollü olduğunu ifade ettiği öne sürüldü.

Danbom, olaydan iki gün sonra Amazon’un insan kaynakları birimine de bildirimde bulundu. Şirketin Simonte’yi bir süre izne çıkardığını belirten davacı, soruşturmanın sonunda herhangi bir politika ihlali tespit edilmediğinin kendisine bildirildiğini ileri sürdü.

AMAZON’UN SORUŞTURMASINA AĞIR ELEŞTİRİ

Danbom’un şirkete yönelttiği suçlamalar, yalnızca olayın kendisiyle sınırlı kalmadı. Davacı, Amazon’un yürüttüğü soruşturmanın eksik olduğunu savunarak tanıklarla görüşülmediğini ve mevcut delillerin yeterince toplanmadığını iddia etti.

Dava dilekçesine göre Danbom, kendisine yöneltilen bazı soruların yaşananlardan dolayı kendisini sorumlu tutar nitelikte olduğunu da öne sürdü. Ayrıca Amazon’un, iddiaları hakkında konuşmaması gerektiğini bildirdiğini savundu.

Danbom, bu yaklaşımın kendisini susturduğunu ve diğer kadın çalışanları olası riskler konusunda uyarma imkanını kısıtladığını ileri sürdü. Şirkete açtığı davada, Amazon’un kendisine düşmanca bir çalışma ortamı oluşturduğunu ve Washington eyaletinde çalışanları iş yerindeki saldırılar hakkında konuşmaları nedeniyle misillemeye karşı koruyan yasayı ihlal ettiğini iddia etti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ KARİYERİNİ ETKİLEDİ Mİ?

Danbom, 2024 yılında şirket içinde farklı bir pozisyona geçtiğini ve bu değişikliğin kariyerine zarar verdiğini savundu. Daha önce terfi yolunda olduğunu belirten yönetici, yeni görevini kariyerinde ilerleme olarak değil, mevcut durumdan uzaklaşmanın bir yolu olarak değerlendirdi.

Amazon ise iddialara ilişkin açıklama yaptı. Şirket sözcüsü Kelly Nantel, cinsel taciz ve şiddet iddialarını ciddiye aldıklarını, tüm bildirimleri titizlikle incelediklerini ve ihlal tespit edilmesi halinde işten çıkarmaya kadar uzanan önlemler aldıklarını belirtti. Nantel, devam eden dava hakkında ise ayrıntılı yorum yapmadı.

TAZMİNAT TALEP EDİYOR

Danbom, açtığı davada geçmiş ve gelecekteki ücret kayıplarının yanı sıra ikramiyeleri ve diğer istihdam haklarını da kapsayan tazminat talebinde bulundu. Ödenecek tutarın mahkeme tarafından belirlenmesini istedi.

Amazon’a yönelik suçlamaların ve tarafların hukuki sorumluluklarının yargılama sürecinde değerlendirilmesi bekleniyor.

Dünyanın konuştuğu infazda flaş gelişme! Christa Pike'ın avukatı son durumunu açıkladı Canlı yayında korkunç son! Herkesin gözü önünde kendini ateşe verdi
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık