SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 17-10-26, 07:32   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Yedi yıla kadar hapis cezası verilebilir! Oyuncak da olsa silahla şakanın sonucu ciddi


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]EREN KOCA HABER MERKEZİ -“Şaka amacıyla” yapılan eylemlerin hukuki yönden ağır sonuçlar doğurabileceğini belirten hukukçular, bu konuyla ilgili Yargıtay’ın emsal kararlarının olduğunu belirtti.

Korku kriteri

Avukat Özlem Şen, bir kişiye şaka amacıyla dahi olsa oyuncak tabanca doğrultulmasının, silahla tehdit suçunu oluşturabileceğini belirtti. Şen, şu bilgileri paylaştı: “Burada belirleyici olan yalnızca tabancanın gerçek olup olmadığı değil, gerçekleştirilen davranışın objektif olarak korkutucu ve tehdit edici nitelik taşıyıp taşımadığıdır. Yargıtay 4. Ceza Dairesi’nin 7 Ekim 2020 tarihli ilamında, oyuncak tabancanın kişilere doğrultulması nedeniyle verilen silahla tehdit mahkûmiyeti onanmıştır. Söz konusu olayda mağdurların korkarak kaçtıkları belirlenmiş ve oyuncak tabancanın korkutuculuk özelliğinin gerçekleştiği kabul edilmiştir. Elbette her oyuncak silah gösterilmesi veya doğrultulması otomatik olarak suç oluşturmaz. Silahla tehdit suçunun güncel yaptırımı 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasıdır.”

‘Şikayete bağlı değil’

Avukat Mehmet Genç de “Oyuncak olduğu ilk bakışta anlaşılan bir cisimle yapılan ya da herkes tarafından açıkça şaka olduğu anlaşılan davranışlarda sonuç farklı olabilir. Belirleyici olan, olayın somut koşullarıdır. Silahla tehdit şikâyete bağlı bir suç değildir. Mağdur şikâyetçi olmasa ya da sonradan şikâyetinden vazgeçse bile soruşturma ve yargılama kendiliğinden yürütülür. Yargıtay, tehdit suçunda silahın ateş edip etmediğine değil, karşıdaki kişide yarattığı korkuya bakmaktadır. Olay anında gerçeğinden ayırt edilemeyen bir oyuncak tabanca, korku yaratma bakımından gerçek bir silahla aynı etkiyi doğurur” ifadesini kullandı.


Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık