SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 02-10-26, 21:23   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Bakan Göktaş: Aileyi, sosyal politikalarımızın merkezine aldık


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Bakan Göktaş, Gaziantep Öğretmenevi'nde düzenlenen "Aile Şenliği" programında, şehit yakınları, gaziler ve yakınları, koruyucu aileler, engelli bireyler ve aileleri, evlilik kredisinden faydalanan çiftler, yaşlılar ile ebeveyn kaybı yaşamış depremzede ailelerle bir araya geldi.

Geçen yılın "Aile Yılı" ilan edildiğini anımsatan ve aile konusunu bir yıla sığdırmak istemediklerine değinen Göktaş, şöyle konuştu:

"Aile bizim dünümüz, bugünümüz, yarınımız. Biz en zor zamanlarda her zaman ailelerimizle kenetlenen bir milletiz. Kurtuluş Savaşı'nda, Milli Mücadele'de her zaman ailelerimizden destek aldık. Keza depremlerde birbirimize sarıldık, birbirimize kenetlendik. Evlat acısı yaşadık, birbirimize daha güçlü sarıldık. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Ama bizim ailemiz gerçekten en güçlü sığınağımız. Tabii bir de devletimiz var. Devlet bir anadır."

"ÖYLE BİR DÖNEMDEYİZ Kİ AİLE MAALESEF ÇOK CİDDİ SALDIRI ALTINDA"

Bakan Göktaş, aile kurumunun bugün çeşitli sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Öyle bir dönemdeyiz ki aile maalesef çok ciddi saldırı altında. İnternetin, dijitalleşmenin hayatımızın her alanına girdiği bir dünyadayız. Aynı evde yaşıyoruz ama birbirimizden farklı ekranlara bakıyoruz. Aynı evde olduğumuz halde zaman zaman birbirimizle muhabbet etmediğimiz bir dönemdeyiz. Diğer yandan nüfusumuz yaşlanıyor, doğum oranlarımız azalıyor. Biz istiyoruz ki aile dostu bir Türkiye kuralım. Aileyi, sosyal politikalarımızın merkezine aldık. Çünkü aile güçlü olursa toplum güçlü olur, toplum güçlü olursa Türkiye güçlü olur. Biz hep birlikte daha güçlüyüz, daha dirençliyiz. Büyük Türkiye'yi güçlü ailelerle inşa ediyoruz." diye konuştu.

Aile ve gençlere yönelik hayata geçirilen desteklere ilişkin de bilgi veren Göktaş, şunları kaydetti: "Öncelikle 2024'te başlattığımız Aile ve Gençlik Fonu Projesi'nden Gaziantep'teki kardeşlerimiz de faydalandı. Çocuk sahibi olan çiftlerimizin kredi ödemelerini 12 ay erteledik. Çocuk sahibi olan çiftlerimize iki yılı geri ödemesiz, iki yılı faizsiz olmak üzere destek sağlıyoruz. Sıfır faizli bu destekle gençlerimizin evlilik sürecinde yanlarında oluyoruz.

Evlenecek gençlerimize verdiğimiz desteği 150 bin liraya çıkardık. Çocuk sahibi olan çiftlerimize de 12 ay geri ödemesiz destek sağladık. Bununla beraber evlilik öncesi eğitim programına katılıyorlar. Bundan sonraki süreçte sosyal konutlar dahil olmak üzere gençlerimizin ve ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Diğer yandan doğum yardımlarımızı güncelledik. Gaziantep'te 667 annemize doğum yardımı yaptık. Sadece 1,5 yılda ikinci ve sonraki çocuklar için düzenli ödeme yapmaya başladık. İkinci çocuk için çocuk 5 yaşına gelene kadar yardımda bulunuyoruz. Ödemeleri annelerin hesabına yatırıyoruz. Bizler dün olduğu gibi bugün de yarın da ailelerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz."

Göktaş, Aile ve Nüfus 10 Yılı kapsamında çalışmaların aileyi merkeze alan bir anlayışla sürdürüleceğini ifade etti. "Terörsüz Türkiye" sürecinin hızlandırılarak sürdürüldüğünü bildiren Göktaş, Gaziantep'in Milli Mücadele'den bu yana devletinin yanında yer alan önemli şehirlerden biri olduğunu söyledi. Terörsüz Türkiye'nin daha güçlü bir Türkiye anlamına geldiğini vurgulayan Göktaş, "Güçlü yarınlara, güçlü ekonomisiyle çocuklarımızın güven içinde büyüdüğü, ailelerimizin huzurla yaşadığı bir Türkiye demek." dedi. Göktaş, Gaziantep'te kurumların ve yerel yönetimlerin işbirliğiyle aileleri destekleyen, çocukların yüzünü güldüren yeni çalışmaların hayata geçirildiğini anlatarak, katkı sunan Valilik ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm kurumlara teşekkür etti. Programda, Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de selamlama konuşması yaptı.

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun ifadesi ortaya çıktı: Bazı hakemleri maçtan önce aradım Son dakika... Trump: Avrupa 'çok büyük miktarda' dizel yakıt stoğunu serbest bırakmayı kabul etti
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık