SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt Bugün, 14:38   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Konya'da yeni obruk alarmı! Ekipler harekete geçti


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Obruk, Fevzipaşa Mahallesi'nde pancar ekili bir tarlada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, obruk bölgede çalışma yapan bir işçi tarafından fark edildi. Pancar ekili tarlada oluşan obruğun yakın zamanda meydana geldiği tahmin edilirken, yaklaşık 15 metre çapında ve 8 metre derinliğinde olduğu belirtildi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Obruğu fark eden işçi, durumu vakit kaybetmeden belediye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, obruk çevresinde incelemelerde bulundu.

Yıllarca alerji sandığı burun akıntısının nedenini öğrenince şoka girdi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Obruğun tarla yollarına yakın olması nedeniyle çevrede güvenlik tedbirleri alındı. Ekiplerin bölgede gerekli kontrolleri sürdürdüğü öğrenildi.

Karapınar'da son yıllarda farklı bölgelerde meydana gelen obruklar, tarım arazileri ve ulaşım güzergahları açısından da dikkat çekmeye devam ediyor.

Yıllarca alerji sandığı burun akıntısının nedenini öğrenince şoka girdi AFAD OBRUK HARİTASI:TESPİT EDİLEN 741 OBRUK VAR

Öte yandan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yürütülen Obruk Duyarlılık Haritası çalışması kapsamında Konya, Karaman ve Aksaray'da 741 obruk kayıt altına alınmıştı.

Obrukların 704'ü Konya'da, 29'u Karaman'da, 8'i de Aksaray'da yer alıyor. Konya'daki 704 obruğun 390'ı kuyu tipi obruk sınıfında değerlendiriliyor.

Konya'da 14 ilçede obruk oluşumu kaydedilirken, Karapınar 572 obrukla ilk sırada yer alıyor.

Kentte ilk obruğun kayıtlara geçtiği 1972 ile 1977, 1983 ve 1985'te 1'er, 1995 ve 2000 yılında 2'şer obruk meydana gelirken 2002'de 3, 2003'te 1, 2005'te 2, 2006'da 9, 2007'de 7, 2008'de 6, 2009'da 7 obruk meydana geldi.

Envanter verilerine göre obruk oluşumları 2010'dan sonra hızla artmaya başladı.

2010 yılında 20, 2011'de 12, 2012'de 5, 2013'te 32 obruk meydana gelirken, 2014'te 6, 2015'te 5, 2016'da 30, 2017'de 9, 2018'de 16 obruk oluştu. 2019'da 44, 2020'de 25, 2021'de 27, 2022'de 15, 2023'te 13, 2024'te 33 ve 2025'te 11, 2026'da 4 obruk oluştu.

Bunların dışında hangi tarihte oluştuğu bilinmeyen 354 obruk bulunuyor.

Haber İçi Banner






Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık