SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 25-09-26, 18:22   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Almanya’da öğrenciler zorunlu askerliği protesto etti


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Ülke genelinde çeşitli gençlik ve öğrenci örgütlerinden oluşan "Zorunlu Askerliğe Karşı Okul Grevi" inisiyatifinin çağrısıyla düzenlenen protesto gösterilerine, on binlerce öğrenci katıldı.

Başkent Berlin'deki Leopold Meydanı’nda toplanan öğrenciler, daha sonra Gesundbrunnen metro istasyonuna doğru yürüdü.

Göstericiler, üzerinde “Zenginler savaş, öğrenciler gelecek istiyor”, “Silahsız barış”, “Öğrenciler zorunlu askerliğe karşı”, “İnsansız hava araçlarına yem olmak yerine direniş jenerasyonu” ve “Askerlik görevi yerine mesleki eğitim” yazan döviz ve pankartlar taşıdı.

Filistin destekçilerinin de katıldığı gösteride, “Filistin’e özgürlük”, "Alman silahları ve parası dünyada cinayet işliyor”, “Bir daha asla zorunlu askerlik olmamalı”, “(Almanya Başbakanı Friedrich) Merz cepheye” ve “Bugün okul günü değil, grev günü” sloganları atıldı.

Greenpeace, Avusturya'yı Avrupa Komisyonu'na şikayet etti!Bazı öğrenciler, askerlik için motivasyonu ve uygunluğunu saptamak amacıyla Alman Silahlı Kuvvetlerinden aldıkları anket mektuplarını kağıt öğütücüye attı.

Alman basınında yer alan haberlerde ülke genelinde yaklaşık 100 şehirde düzenlenen gösterilere 45 bin kişinin katıldığı belirtildi.

YASA SENE BAŞINDA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Almanya, Rusya'dan kaynaklanan tehdit ve bunun sonucunda NATO'nun planlarında yapılan değişiklikler nedeniyle toplam asker sayısını 2035'e kadar 460 bine çıkarmayı hedefliyor.

Bu kapsamda ülkede asker sayısını artırmayı amaçlayan askerlik hizmetinin düzenlenmesine ilişkin yasa, 1 Ocak'ta yürürlüğe girdi.

Afrika'daki salgın, ülkelerin et ihracatını durduruyorYasaya göre erkekler öncelikle gönüllülük esasına göre askere çağrılacak. Ancak gönüllü başvurularla hedeflenen asker sayısına ulaşılamaması halinde açığı kapatmak amacıyla ihtiyaca dayalı zorunlu askerlik uygulaması devreye sokulabilecek.

Alman Silahlı Kuvvetleri, 18 yaşına girenlere Alman ordusunda hizmet etmek için motivasyonu ve uygunluğunu saptamak amacıyla bir anket formu gönderiyor. Ayrıca 1 Ocak 2008'den sonra doğan erkekler için askerlik muayenesi zorunlu hale getirildi.

Almanya’da zorunlu askerlik 2011’de askıya alınmıştı.


Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık