SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 20-09-26, 08:38   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Bodrum rüzgârı hız kesmeyecek


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Bu yılın ilk yarısında Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı geçen yıla göre düşük bir kayıpla 25.8 milyona geriledi. Turizm geliri ise 25.7 milyar dolar ile geçen yılın hemen hemen aynı seviyesinde kaldı. Yaptığı atılımla turizmde son yıllarda öne çıkan Bodrum, bu tabloda göreli olarak öne çıkan yerlerden biri oldu. Temmuz ayında otel doluluk oranları yüzde 80 seviyesine ulaşırken, nüfus yerli-yabancı tatilciler ve ikinci konut sahipleriyle birlikte 800 bine dayandı. Sektör temsilcileri, Bodrum’u küresel belirsizliklere rağmen görece az etkilenen destinasyonlar arasında değerlendiriyor.

Yerel mutfak kültürü

İsviçre merkezli tatil kulübü Hapimag’ın Türkiye kolu olan Yalıçiftlik’te ki Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, yıl boyunca gastronomiden kültüre uzanan tematik programlarla öne çıktı. Hapimag Güney Ülkeleri Tatil Köyü İşletmeleri Direktörü Kerem Demirkol, duyarlı ve bilinçli turizm anlayışının bir tercih değil, bir sorumluluk haline geldiğini vurgularken, “Doğayı korumayı işimizin merkezine koyuyor, çevresel etkimizi en aza indirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. Otelin yöresel üretimi ve Anadolu’nunyerel mutfak kültürlerini ön plana çıkarmak adına bir dizi çalışma yürrütklerini ifade ederek, bu kapsamda ‘En Büyük Sofra Çorum’ etkinliğine imza attıklarını söyledi.

UNESCO için katkı

Kerem Demirkol, Çorum’un gastronomi ve kültür mirasını Bodrum’da misafirlerle buluşturmanın, kentin bu yıl çıkacağı UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı gastronomi adaylığı yolculuğuna da katkı sağladığının altını çizdi. Demirkol, Sea Garden olarak yerelde kadim olanı koruma ve yaşatma yaklaşımlarının, bu tür buluşmalarla somutlaştığını sözlerine ekledi. Çevreci yatırımlarıyla öne çıkan tesis, 2.065 güneş panelinden oluşan 1.125 MW kapasiteli sisteme sahip. Böylece enerji tüketiminin yaklaşık dörtte birini karşılıyor. Deniz suyu arıtma tesisi de yılda 135 bin metreküp kullanılabilir su üretirken, atık su arıtma tesisi 122 bin metreküp suyu sulama amacıyla geri kazandırıyor. Ayrıca organik atıklar kompost gübreye dönüştürülüyor.

‘Gastronomi’de Süper Lig hedefi

Çorum mutfağı, 12 Eylül 2026 tarihinde düzenlenen Çorum Lezzet Festivali ‘En Büyük Sofra Çorum’ etkinliğinde tanıtıldı. Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın katıldığı organizasyonda, İskilip dolması, leblebi ve Kargı tulum peyniri gibi coğrafi işaretli lezzetler misafirlerle buluştu. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na gastronomi alanında Çorum’un ismini yazdırmak olduğunu dile getiren Aşgın, şunları kaydetti: “Türkiye’den ilk kez bir şehir davetiyle 5-7 Ekim’de gastronominin başkenti İspanya, San Sebastian’da fuara katılacağız. Çorum lezzetlerini dünyayla da buluşturmuş olacağız. Şehrimiz ticaret, sanayi ve futboldaki başarısını gastronomiyle de taçlandıracak ve gastronomide de Süper Lig’de yer alacağız.”



Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık