SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 19-09-26, 20:49   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Kasapoğlu: İzmir'de kurulacak merkez uluslararası bir misyona sahip olsun


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir Şehir Hastanesi'nde düzenlenen 'İzmir Nadir Hastalık Sağlık Hizmeti Kapsamı ve Sağlık Turizmi Potansiyeli İstişare Toplantısı'nda konuştu. Toplantıda nadir hastalıklar, otizm, sağlık hizmetleri, araştırma ve uygulama kapasitesi ile İzmir'in sağlık potansiyeli ele alındı. Kasapoğlu, nadir hastalıklar ve otizmin yalnızca sağlık camiasını, aileleri veya ilgili kurumları ilgilendiren bir konu olmadığını vurgulayarak bunun toplumsal bir sorumluluk olduğunu ifade etti.

Engelli bireylerin sorunlarını araştırmak amacıyla yürütülen komisyon çalışmalarının 81 ile, yüzlerce kurum ve kuruluşa ve binlerce sivil toplum kuruluşuna yayıldığını belirten Kasapoğlu, hazırlanan raporun yalnızca raflarda kalmaması gerektiğinin altını çizdi. "Bu konu bir komisyon konusu değildir. Bu konu, Meclis çalışmalarını ilgilendiren bir sorumluluk da değildir sadece. Meclisin duvarları arasında kalmayacağız. Bu konuyu 86 milyona taşıyacağız" diyen Kasapoğlu, farklı siyasi partilerin ortak iradesiyle çalışmaların sürdüğünü belirtti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

'ÖNEMLİ BİR POTANSİYELE SAHİP'

Engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmada temel hedefin erişilebilirlik olduğunu ifade eden Kasapoğlu, binalardan eğitim kurumlarına, dijital alanlardan teknolojik araçlara kadar hayatın her alanında erişilebilirlik standartlarının yükseltilmesi gerektiğini söyledi. Otizme ilişkin çalışmaların da artık daha güçlü bir araştırma ve uygulama anlayışıyla ele alınması gerektiğini belirten Kasapoğlu, erken tespit, teşhis ve bilimsel temelli eğitim süreçlerinin önemine dikkat çekti. İzmir'in sahip olduğu sağlık altyapısı, akademik birikimi ve uzmanlık kapasitesiyle bu alanda önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

'İZMİR'İN ÖNCÜ MİSYONUNU DAHA GÜÇLÜ KILMALIYIZ'

İzmir'in sağlık, eğitim, tarım, sanayi, spor ve turizm başta olmak üzere birçok alanda güçlü bir potansiyele sahip olduğunu belirten Kasapoğlu, nadir hastalıklar ve otizm alanında da bu potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Kasapoğlu, "İzmir, öncü bir şehir. İzmir üreten bir şehir. O yüzden bu şehrin öncü misyonunu, bu anlamda da bu güzide altyapısıyla hem nadir hastalıklar hem otizm noktasındaki çabaları güçlü kılmamız adına değerlendirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İzmir Şehir Hastanesi bünyesinde nadir hastalıklar ve otizm alanında bir araştırma ve uygulama merkezi oluşturulmasının önemli bir hedef olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, söz konusu merkezin yalnızca İzmir ve Türkiye için değil, uluslararası ölçekte de bir misyona sahip olması gerektiğini belirtti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

"Hastane bünyesinde İzmir'imiz özelinde kuracağımız bir merkez bizler için önemli bir hedef. Ve bu merkez aynı zamanda uluslararası bir misyona haiz olsun. İzmir'imiz açısından da her zamanki İzmir'in öncü misyonunu daha güçlü kılsın" diyen Kasapoğlu, İzmir milletvekili olarak bu hedef doğrultusundaki çalışmaların yanında olacaklarını ifade etti.

Kasapoğlu, konuşmasının sonunda bilim insanları, hekimler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve ailelerin ortaya koyduğu emeğin önemine dikkati çekerek, "Bizler de bu sonuçların takipçisi ve destekçisi olacağız" dedi. Nadir hastalıklar ve otizm alanında İzmir'de güçlü bir araştırma ve uygulama merkezinin, bugünkü toplantının önemli sonuçlarından biri olarak hayata geçirilmesi temennisini dile getirdi.


Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık