|
|
|
| Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..! | |
| | LinkBack | Seçenekler | Arama |
| | #1 |
| Çevrimiçi ![]() ![]() | Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu çıkışı! 'Siyasi tutuklu değil, adaylığı ayrı bu davalar ayrıdır [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğundan CHP’de yaşanan bölünmeye, kurultay davasından Özgür Özel ile ilişkisine kadar birçok konuda dikkat çeken mesajlar verdi. 'İMAMOĞLU SİYASİ TUTUKLU DEĞİL' Euronews Türkçe’ye verdiği röportajda Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması ve cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nu “siyasi tutuklu” olarak görmediğini söyleyerek, "Siyasi tutuklu değil, siyasi görüşü dolayısıyla içeri alınmış bir insan deği.," dedi. Üsküdar Belediyesi Başkan Vekili seçimi başladı'CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI AYRI, BU DAVALAR AYRI' Kılıçdaroğlu, “Şimdi kalkıp da bir kişiyi Cumhurbaşkanı adayı ilan edip ondan sonra bu oldu diye bunu siyasi dava diyemeyiz. Ki gidip [adaylığı için] oy veren de benim. Cumhurbaşkanlığı adaylığı ayrıdır, bu davalar ayrıdır.” dedi. İmamoğlu’nun yargılanabileceğini ancak tutuklanmasını doğru bulmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Yargılanabilir ama tutuklanmasını doğru bulmadım. Bugün de aynı görüşteyim.” ifadelerini kullandı. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'YÜZDE 51'İ İŞ BİRLİĞİ YAPACAK ALACAKSINIZ' İmamoğlu’nun önündeki hukuki engellerin kalkması ve aday olması halinde iş birliğine açık olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, muhalefetin seçim kazanabilmesi için birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Şimdi yüzde 51'i nasıl alacaksınız? İş birliği yaparak. İş birliği yapmadan nasıl alacaksınız?” ifadelerini kullandı. Özgür Özel ile görüşmeye de açık kapı bırakan Kılıçdaroğlu, “Elbette Özgür Bey görüşmek isterse elbette otururuz, konuşuruz.” dedi. 'BÖLÜNME GÜÇ KAYBINA YOL AÇACAK' CHP’de yaşanan bölünmenin partiye etkisine ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, tabanda kayma olmadığını savundu. Son dakika... 'Vanlı Kara Haydar' lakaplı Mehmet Fatih Tançalan gözaltına alındıAncak bölünmenin parti açısından güç kaybına neden olacağını kabul eden Kılıçdaroğlu, “Bakınız parti ikiye bölündü mü? Bölündü. Bu bir kayba yol açar mı? Yol açar. Ben size doğruları söylemek zorundayım. Güç kaybı yaşar mı? Elbette yaşayacak.” ifadelerini kullandı. KURULTAY DAVASI: BEN BU DAVANIN TARAFI DEĞİLİM Hakkında mutlak butlan kararı verilen CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin davayı da değerlendiren Kılıçdaroğlu, sürecin tarafı olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Ben bu davanın tarafı değilim. Dava açan değilim. İfade veren değilim. Ben bu davanın hiçbir yerinde yokum,” dedi. Kurultayın yeniden yapılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, mahkeme kararının ardından göreve dönüşlerinin amacının da yeni kurultayı gerçekleştirmek olduğunu ifade etti. Serhat Kılıç’a ayıp ettiler'RÜŞVETE BULAŞANIN PARTİDE İŞİ YOKTUR' CHP içerisinde temiz siyaset vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, yolsuzluk iddiaları bulunan kişilerin hesap vermesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Hesap sormazsanız namertsiniz. Her yerde, her ortamda hesabını vereceğim ben bunun. Kör kuruşun hesabını vereceğim diyecek. Bizim bildiğimiz CHP'li budur. Kör kuruşun hesabını veren kişidir.” ifadelerini kullandı. Ardından “Rüşvete kim bulaştıysa bu partide işi yoktur.” diyen Kılıçdaroğlu, hesap vermekten korkulmaması gerektiğini savundu. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ÖZGÜR ÖZEL’E: ASLA KAVGA ETMEYECEKSİNİZ Kılıçdaroğlu, Yeni Parti konusunda da parti teşkilatlarına talimat verdiğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, “‘Asla ve asla eleştirmeyeceksiniz. Asla ve asla kavga etmeyeceksiniz’ dedim. Bizim eleştireceğimiz yer iktidar.” ifadelerini kullandı. Dolardaki geri çekilme altını ateşledi! Gözler Fed’e çevrildi: Yeni ralli gelir mi?Siyasette kişisel düşmanlığın olmaması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Siyasette kin, öfke, düşmanlık olmaz. Siyasette tek şey vardır, önemli olan ülkenin çıkarları ve o ülkede yaşayan insanların huzuru.” dedi. ERKEN SEÇİM MESAJI Özgür Özel yönetiminin erken seçim stratejisini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, seçim çağrısı yapmanın tek başına yeterli olmadığını savundu. Kılıçdaroğlu, “Erken seçim tarihi vermeniz önemli değil. Erken seçime zorlayacaksınız.” dedi. Kendisinin erken seçim isteyip istemediği sorusuna ise “Ben isterim. Ben her zaman isterim.” yanıtını verdi. Haritada gezerken tesadüfen keşfetti: ‘Burası Türkiye’de göl üzerinde yaşam bulunan tek ada’'DOĞMAMIŞ ÇOCUĞA DON BİÇİLMEZ' Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarının zamanlamasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Doğmamış çocuğa don biçilmez,” ifadesini kullandı. Ülkenin gündeminde işsizlik, yoksulluk, emeklilerin sorunları ve gençlerin yurt dışında gelecek arayışı gibi konuların bulunması gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, siyasetin bu sorunlara çözüm üretmesi gerektiğini söyledi. Kaynak ; Milliyet |
|
![]() |
| |