|
|
|
| Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..! | |
| | LinkBack | Seçenekler | Arama |
| | #1 |
| Çevrimiçi ![]() ![]() | Dikkat: WhatsApp yakında bu telefonlarda çalışmayacak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]HABER MERKEZİ - WhatsApp, uygulamanın desteklediği işletim sistemi sürümlerinde önemli bir değişikliğe gideceğini duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre eski Android ve iOS sürümlerini kullanan telefonlar, belirlenen tarihlerden itibaren WhatsApp'ın yeni sürümlerini çalıştıramayacak. Eski modeller için 8 Eylül son gün WhatsApp'ın mevcut sisteminde Android 5.0 ve üzeri işletim sistemi kullanan telefonlar destekleniyor. Ancak 8 Eylül 2026'dan itibaren Android 6 ve üzeri sürümler desteklenecek. Bu tarihten sonra Android 5.0 ve 5.1 kullanan cihazlar WhatsApp'ın destek kapsamı dışında kalacak. iPhone tarafında ise mevcut destek sınırı iOS 15.1 olarak belirlenmiş durumda. Ancak WhatsApp, 30 Kasım 2026 itibarıyla yalnızca iOS 15.5 ve daha yeni sürümleri destekleyecek. Dolayısıyla iOS 15.1 ile iOS 15.4 arasında kalan sürümleri kullanan iPhone'larda da WhatsApp desteği sona erecek. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Eski telefonlara uyarı gönderilecek WhatsApp, işletim sistemi desteğini sonlandırmadan önce kullanıcıları uygulama üzerinden birkaç kez bilgilendirecek. Kullanıcılara işletim sistemlerini güncellemeleri gerektiğini belirten bildirimler gönderilecek. Şirket, desteklenen işletim sistemlerini düzenli olarak gözden geçirdiğini belirtiyor. Bu süreçte özellikle en eski ve en az sayıda kullanıcı tarafından kullanılan işletim sistemleri değerlendiriliyor. Eski cihazların güncel güvenlik özelliklerinden veya WhatsApp'ın çalışması için gerekli bazı işlevlerden yoksun kalabilmesi, desteğin sonlandırılmasının temel nedenleri arasında yer alıyor. WhatsApp kullanmaya devam etmek isteyen kullanıcıların, telefonlarının desteklenen işletim sistemi sürümüne yükseltilebildiğinden emin olması gerekiyor. Güncelleme yapılamayan cihazlarda ise uygulamanın yeni sürümleri kullanılamayacak. Steve Wozniak imzalı Apple-1 için 800 bin dolarlık açık arttırma yapılacak Öte yandan WhatsApp'ta yeni hesap oluşturmak için cihazın SMS veya telefon araması yoluyla doğrulama kodu alabilmesi gerekiyor. Yalnızca Wi-Fi bağlantısı bulunan cihazlarda yeni WhatsApp hesabı oluşturulmasına ise izin verilmiyor. Kaynak ; Milliyet |
|
![]() |
| |