SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt Bugün, 07:23   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
ABD’den İran’a ‘Golden’ yaptırımı


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]EKONOMİ SERVİSİ -Kararla Golden Global Yatırım Bankası’nın yanı sıra Golden Global Portföy Yönetimi ve Golden Global Varlık Kiralama da ABD’nin yaptırım listesine alındı. Bu kararın ardından üç şirket de ABD’nin Özel Olarak Belirlenmiş Kişiler ve Engellenmiş Kişiler Listesi’ne eklendi.

Çin ile petrol ticareti

Yaptırımların İran ve Çin arasındaki petrol ticareti kaynaklı işlemlerden dolayı geldiği ifade ediliyor. İran’ın Çin’den elde ettiği petrol gelirlerini Türkiye üzerinden nakit ve altına dönüştürmesine imkan sağlayan bir finansal ağın parçası olduğu düşünülüyor.

Öte yandan uzmanlar, İran petrolünün yüzde 90’dan fazlasını ithal eden Çin’e yönelik herhangi bir adımatılmamasına dikkat çekiyor.

Barrack: Hedef Türk bankacılık sistemi değil

ABD’nin İran bağlantılı işlemler gerekçesiyle Golden Global Yatırım Bankası’na yönelik yaptırım kararının ardından ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, yaptırım kararının Türkiye’yi ya da Türk bankacılık sistemini hedef almadığını ifade etti. Barrack, yaptırımların İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü adına fon transferinde rol oynadığı iddia edilen belirli finans kuruluşlarına yönelik olduğunu belirtti.

Golden Global: İşlem yapmadık

Golden Global Yatırım Bankası ise, OFAC’ın iddialarını reddetti. Banka, yaptırım kararında adı geçen kişi ve kurumların müşterileri olmadığını ve bu taraflarla herhangi bir işlem gerçekleştirmediğini açıkladı. Alınan bu karar, ABD Hazine Bakanı Scott Bessent’in bu hafta yaptığı yeni bir banka grubuna karşı harekete geçileceğini açıklamasının ardından geldi.



Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık