|
|
|
| Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..! | |
| | LinkBack | Seçenekler | Arama |
| | #1 |
| Çevrimdışı ![]() ![]() | Cem Yılmaz hastaneden seslendi: Stresten uzak durun dediler Güldüm [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Didem Seymen / HABER MERKEZİ - Kalbin ön yüzünü ilgilendiren kalp krizi geçirdiği belirlenen Yılmaz’a, el bileğinden girilerek tıkalı damara balon ve stent uygulandı. Yaklaşık 40 dakika süren işlemin ardından Yılmaz’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Kötü bir ağrı saplandı... Anjiyo olan Cem Yılmaz, hastane odasından açıklama yaptı. Fotoğrafını paylaşan Yılmaz, “Sağ olun arkadaşlar, iyiyim. Tam ‘GORA 4GORA’nın çekimleri bitti. Dedim ki, ‘Şimdi iş bitince çıkar yorgunluğu.’ Sette hiç belli etmez, kemiklerin ağrır iş bitince... Kötü bir ağrı saplandı göğsüme, sırtıma. Ayvacık’taki ilk hastanede, buradaki Çanakkale’deki arkadaşlarıma teşekkür ederim. Soran, eden, gelen herkese teşekkür ederim. Sağlık Bakanımız da sağ olsun, doktorlar, ‘Stresten uzak durun’ dedi. Güldüm. Yine, ‘Abi az iç’ diyen, ‘Saçı kesti, yeni imaj’ diyenlere bir sözüm var: Siz olmasanız kalp krizi de olmazdı hayatta... Sevenlere tekrar tekrar teşekkür ederim” dedi. Yeni cihaz... ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Ayvacık Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin kritik olduğunu belirterek, hastaneye yeni kazandırılan anjiyo cihazıyla müdahale edildiğini söyledi. Erenoğlu, “Şükürler olsun yeni cihazımız sayesinde atlattık. Kontrol altında” dedi. Ekibin gözü Yılmaz’ın tedavisinde kullanılan anjiyografi cihazı, koroner damarların görüntülenmesini sağlayan gelişmiş bir röntgen sistemi. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Vefik Yazıcıoğlu, cihazın tıkalı damarın görülmesini sağladığını belirtirken, Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Serhat Sığırcı da cihazı ekibin “gözü” olarak tanımladı. Sığırcı, ambulans ekibinin hastayı yalnızca taşımadığını, yolda EKG çekebildiğini ve damar yolu açtığını belirtti. Ön duvar krizi Kalbin ön duvarıyla ilgili geçirilen krizlerle ilgil konuşan Sığırcı, “Bu krizlerde ritim bozukluğu ve kalp yetersizliği riskinin daha yüksek. O nedenle hızlı müdahale etmek önemli” diye konuştu. Ünlü komedyen Cem Yılmaz’ın geçirdiği kalp krizinin ardından gözler ilk müdahalenin önemine çevrildi. Uzmanlara göre hayat kurtaran faktörler; doğru tanı, hızlı sevk, deneyimli ekip ve tıkalı damarın mümkün olan en kısa sürede açılması Kaynak ; Milliyet |
|
![]() |
| |