SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 26-08-26, 07:23   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Rojin Kabaiş’in ölümüyle ilgili yeni iddia: İlaçlar ölümünden kısa süre önce verilmiş olabilir


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]İki ilaç tespit edildi

Otopsi sırasında genç kadının iç organlarında rokuronyum ve ornidazol tespit edildiğini aktaran Karabulut; Rojin Kabaiş’in 11 Eylül 2024’te kulak ameliyatı geçirdiğini, söz konusu operasyona ilişkin tıbbi kayıtların incelendiğini ve ameliyatı yapan doktorla görüşüldüğünü ifade ederek, bu bulguların ameliyat süreciyle açıklanamayacağını savundu.

Anestezide kullanılıyor

Ornidazolün bazı parazit ve bakterilerin neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanıldığını, cerrahi müdahaleler sonrasında enfeksiyonu önlemek amacıyla uygulanabildiğini belirten Karabulut, rokuronyumun ise anestezi uygulamalarında kullanılan ve solunum kasları üzerinde de etkili bir kas gevşetici olduğunu söyledi.

Karabulut, tespit edilen maddelerin Kabaiş’e ölümünden kısa süre önce verilmiş olabileceğini iddia etti: “Rokuronyumun yarılanma ömrü oldukça kısadır. Bu nedenle ameliyatta kullanıldığı varsayılsa bile haftalar sonra gerçekleştirilen otopside tespit edilmesinin mümkün olmadığını değerlendiriyoruz. İddiamız, Rojin’in söz konusu maddeler kullanılarak etkisiz hâle getirildiği ve solunumunun felç edilmesi sonucunda öldürüldüğü yönündedir.”

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

PROF. DR. DAĞLIOĞLU’na göre değerlendirme yanlış: Aylar sonra bile vücutta bulunabilir

Avukat Karabulut’un iddialarını değerlendiren Adli Toksikolog Prof. Dr. Nebile Dağlıoğlu, otopside belirlenen ilaçların ameliyat ve tedavi sürecinde kullanılan maddelerden kaynaklanabileceğini söyledi. Söz konusu ilaçların vücuttan kısa sürede tamamen atılacağı ve haftalar sonra tespit edilemeyeceği yönündeki değerlendirmenin doğru olmadığını belirten Dağlıoğlu, tespit edilen ilaç düzeylerinin de çok düşük olduğunu ifade etti. Dağlıoğlu, “Literatür incelendiğinde cerrahi müdahalelerin ardından haftalar, hatta aylar sonra bile bu tür maddelerin ölüm sonrası alınan örneklerde tespit edildiğinin bildirildiği olgular bulunuyor. Kişinin tedavi sırasında aldığı ilaçlar vücutta birikebilir ve haftalar sonra biyolojik örneklerde saptanabilir” dedi.


Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık