ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26 - 06 - 2015, 13:58   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Olmayışının hüznü bu, başka hiç bir tarifi yok.
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Ameliyatsız yüz germe ile gençleşin.




İlgi alanı ameliyatsız estetik olunca, teknoloji de bu yönde gelişmeye başladı. Artık insanlar ameliyat bir yana, iğne bile kullanılmadan yapılan işlemlere daha çok ilgi duymaktalar.

Günümüzde ameliyat ve iğne olmadan en sık radyofrekans enerjisi ve ultrason dalgaları kullanılarak yüz germe tedavisi yapılmaktadır. Yaşlanma süreciyle beraber cildimizin bağ dokusunu oluşturan kollajen ve elastin liflerinde gevşemeler oluşmaktadır. Kollajen liflerin yapısı tıpkı fiyonk makarnaya benzer. Yaşlanma süreci ile beraber bu fiyonk makarnanın kıvrım yerlerinde oluşan bağlar, fiyonk makarnanın uzamasına neden olur. Uzayan liflerin cildimizdeki görüntüsü yanaklardan itibaren başlayan sarkma, göz kapaklarında sarkma, yüz ovalinin bozulması, gıdı bölgesinin belirginleşmesi olarak kendini gösterir. Ayrıca elastin liflerde meydan gelen elastikiyet kaybı da, bu görüntünün oluşmasına katkıda bulunur.

Radyofrekans enerjisi cilt altında ısıya dönüşür. Isı, fiyonk makarna şeklindeki kollajen lifler arasında oluşan bağların kırılmasına neden olur. Bu sayede kollajen lifler tekrar eski durumlarına dönerler ve bağ dokusunda sıkılaşma oluşmaya başlar. Ayrıca radyofrekans enerjisi bir miktar yeni kollajen sentezi artışı ile elastin liflerde de toparlanma sağlar. Bu etkilerin cildimizdeki yansıması, yanakların toparlanması, göz kapağının toparlanması, yüz ovalinin düzelmesi, gıdının azalması ve kırışıklıkların azalması şeklinde olur.

Ultrason dalgaları, ses dalgalarından oluşur. Ses dalgalarının titreşim özelliğinin sağladığı mekanik etki ile cildimizdeki kollajen sentezi artar. Bu sayede tıpkı radyofrekansın yapmış olduğu gibi cildimizde bir toparlanma olur. Radyofrekans uygulamasında ciltte ısı hissedilirken, ultrason uygulamasında ciltte iğne batması şeklinde bir titreşim hissi olur. Her ikisi de ağrılı olan yöntemler değildir. Ancak her ikisinin de dozları çok arttırılırsa ağrı hissi olabilir.

Radyofrekans enerjisi ile yapılan yüz germe işlemlerinde, radyofrekans gücü arttıkça, hissedilen ısı artacak ve kişi bu ısıyı ağrı şeklinde hissedebilecektir. Ultrason dalgaları yoğun bir şekilde uygulanmak istendiğinde, titreşimlerin ciltte olan etkisi artacak, dolayısıyla kişi bunu da ağrı olarak hissedecektir. Tüm bu nedenlerden ötürü, günümüzde tavsiye edilen, radyofrekans ve ultrasonun bir arada kullanılarak ameliyatsız yüz germe tedavisinin yapılmasıdır. Bu sayede hem radyofrekans, hem de ultrasonun tedavi edici etkilerinden faydalanıp, hem de ağrı hissedilmeyecektir.

Ameliyatsız yüz germe tedavisinde radyofrekans enerjisi ve ultrason dalgaları kombinasyon tedavisinin başarı oranı çok yüksektir. Kombinasyon tedavisi sayesinde her ikisinin en verimli olduğu dozlar kullanılarak ağrı hissi ortadan kaldırılmaktadır. Hastaların ameliyatsız ve anestezisiz yapılabilecek en iyi iki teknolojinin her ikisinden aynı anda faydalanmasına olanak sağlanmaktadır.

Radyofrekans ve ultrason kombinasyon ameliyatsız yüz germe uygulamasında hiçbir ön hazırlık gerekmez. Anestezi yapılması gerekmez. Cildin kollajen sentezinin daha hızlı olabilmesi için tedavi sürecinde bol bol su içilmesi istenir. Sorunlu olan bölgelere uygulamanın beş ila sekiz günde bir toplam dört seans uygulanması önerilir. Uygulamalardan sonra hastada sadece 10 dakika içinde geçen hafif bir kızarıklık olur. Bunun dışında herhangi bir morarma, şişme gibi bir komplikasyon olmaz. Kişi sosyal hayatına kaldığı yerden devam edebilir.

Radyofrekans ve ultrason kombinasyonlu ameliyatsız yüz germe tedavisi yazın da yapılabilen bir tedavi yöntemidir. Radyofrekans ve ultrason cildin üst tabakalarına herhangi bir zarar vermediğinden, cilt yüzeyi güneş ışınlarından zarar görmez. Bu sayede hastalar tatil yaparlarken, aynı zamanda gençleşebilirler.

Radyofrekans ve ultrason kombinasyon tedavisinin avantajlarından biri de; zaman geçtikçe etkisi diğer tedavilerin aksine azalmayıp, artar. Tedavi sonrasında yeni kollajen sentezinin maksimum olduğu üçüncü ayda etki de maksimum olur. Ve bu süreden itibaren kalıcılık devam eder. Kişi dermatoloğunun önerileri doğrultusunda cildine iyi baktığı sürece, güneşten yeterince korunduğu sürece ve doğru ürünleri kullandığı sürece tedavinin kalıcılığı da yıllar boyunca devam eder.

Ameliyat istemeyen, anestezi almak istemeyen, iğneli işlemlerden çekinen, işlem sonrası hemen sosyal hayatına devam etmek isteyen, yazın da tedavi olmak isteyen kişiler için, radyofrekans ve ultrason kombinasyonu doğru seçim olacaktır. Günümüzde artık bir seçim sebebi olan ameliyatsız yüz germe yöntemlerinin liste başı olan radyofrekans ve ultrason kombinasyon tedavisi sayesinde, artık daha sıkı bir cilde sahip olmak çok daha kolay hale gelmiştir…

Dr. Öykü Maraşoğlu Çelen
Dermatoloji Uzmanı
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Güzelliğin Yeni Formülü - İple Yüz Germe Ezqi Cilt Bakımı 0 25 - 06 - 2015 16:57