ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi

ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi (https://forumailem.com/)
-   Mustafa Kemal Atatürk (https://forumailem.com/mustafa-kemal-ataturk/)
-   -   Anıtkabir Nerede Anıtkabirin Adresi (https://forumailem.com/mustafa-kemal-ataturk/5942-anitkabir-nerede-anitkabirin-adresi.html)

Ezqi 24 - 06 - 2015 16:27

Anıtkabir Nerede Anıtkabirin Adresi
 
Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’in yeri ve adresi hakkında bilgi



Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938’de saat: 09.05’te İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda hayata gözlerini yumdu. Cenazesi 19 Kasım’da Ankara’ya getirilerek geçici kabir olarak belirlenen Etnografya Müzesi’ne kondu. 1944 yılında Anıtkabir’in inşasına başlandı. 1953’te Anıtkabir’in inşası tamamlanarak Büyük Önder yapılan törenin ardından ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’e defnedildi.

Anıtkabir nerede? Anıtkabir’e nasıl gidilir?

Anıtkabir, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Başkenti Ankara’dadır. Ankara’nın orta yerinde bulunan Anıtkabir, her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Ankara ‘da bulunan bir kişi Anıtkabir’e gitmek için en kısa yol olarak ilk önce Kızılay’a oradan bir otobüs ile Tandoğan meydanına gelmelidir. Anıtkabir ziyaretçi giriş kapısı Tandoğan meydanına yaklaşık 5 dakika yürüme mesafesinde Anıt Caddesi üzerindedir.

Şehir dışından otobüsle gelen ziyaretçilerin Ankara Otobüs Terminalinden (AŞTİ) Ankaray’a binerek Tandoğan durağında inmeleri gerekir. Oradan Anıt Caddesi’ni takip ederek ziyaretçi giriş kapısına ulaşabilirler.

Anıtkabir’in Adresi: Anıtkabir, Anıt Cad. Tandoğan, Çankaya/ANKARA


Forum Saati: 21:18. Zaman dilimi GMT +1 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

TURKNT BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE HİZMETLERİ