![]() |
İç Anadolu Bölgesi Yöresel Yemekleri Nelerdir? İç Anadolu Bölgesi Yöresel Yemekleri Nelerdir? Türkler için önem taşıyan yemek kültürünün en yoğun yaşandığı yer İç Anadolu olmaktadır. İç Anadolu bölgesi kültürlerimize ve tarihimize ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Diğer bölgelerde olmasa dahi buralarda eski yöresel yemeklerimizin kokuları ocaklardan göğe doğru yükselmektedir. Kent merkezlerinde olmasa dahi köy yerlerinde halen yemek kültürlerimiz korunarak nesilden nesle aktarılmaktadır. Özellikle İç Anadolu bölgesine gidecek olanların yemesi ve tatması gereken bazı yemekler vardır. Doğu illerde yöresel yemeklere daha çok ağırlık veriliyor. Yapılan yemeklerin bazıları ülkemizin dört bir yaında halen afiyetle yenmektedir. İllere Göre Yöresel Yemeklerin Listesi Ankara Tavası (Ankara) Arabaşı (Eskişehir) Arabaşı (Yozgat) Baduç kavurması Bamya Çorbası (Aksaray) Batırık (Seydisehir) Bayram Könbe Beypazarı sarması Börek Çorbası (Kayseri) Bulgurlu, pazılı soğuk çorba (Sivas) Cevizli Tatlı (Eskişehir) Çiğ Börek (Eskişehir) Çiğleme (Aksaray) Çorum Baklavası Çubuk Turşusu Divriği Pilavı Düğün pilavı (Konya) Erciyes Salatası Eskişehir Çöreği Etli ekmek (Konya) Fakir Baklavası (Çorum) Fırında Ankara tavası Gabaklaş (Ankara) Gendeme (Kırşehir) Gömme (Ekmekli Et) Hamurlu Mercimek Çorbası (Sivas) Hasirde (Kırşehir) Haşhaşlı Dolma (Eskişehir) Helle Aşı (Sivas) Hoşmerim (Çankırı) Hunnak Hurma Tatlısı (Sivas) İrmik helvası (Konya) İskilip Dolması (Çorum) Kandil Makarnası (Nevşehir) Kapama(Eskişehir) Kara Kız Köftesi Karaçuval Helvası(Çorum) Kayseri Mantısı Kayseri Köftesi Keşkek Keşkek (Çorum) Kıkırdak çorbası (Konya) Kırşehir Köftesi Kirtimburt (Kayseri) Köbete (Eskişehir) Kuru (Beypazarı) Madımak (Yozgat) Mantarlı Borani (Çorum) Mumbar (Aksaray) Nevzine (Kayseri) Nohutlu Yahni (KONYA) Pastırmalı Börek (Kayseri) Pastırmalı Pide(Kayseri) Patlıcan orta (Konya) Pehli (Kayseri) Pekmezli Ayva Dolması Piravu Mantısı (Kayseri) Soğanlama (Ankara) Soğanlama (Kırşehir) Sulaç (Karaman) Sülbiye(Akşehir) Şaştım Aşı (Kayseri) Şöbiyet (Yozgat usulü) Tabahruhu Tatar Böreği (Eskişehir) Tepsi Mantısı (Kayseri) Tırhıt (Sivas) Toyga Çorbası (Konya) Yağlama (Kayseri) Yangıç (Çorum) Yoğurt Çorbası (Kırşehir) Yoğurtlaç (Kayseri) Yozgat Böreği Zeytinyağlı Pırasa Dolması (Çankırı) |
Forum Saati: 17:17. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
NETGUC İNTERNET HİZMETLERİ