ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 17.Haziran.2015   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Türkler, Ne Yazık ki Karısını Boşayıp Suriyeli Kızlarla Evleniyor


Gaziantep, Hatay, Mardin, Şanlıurfa, Şırnak ve Kilis illerinde erkekler eşlerini boşayarak Suriyeli kızlarla evleniyor. Bu da Türk aile yapısını derinden sarsıyor.


Suriye'de savaş çıktığından beri, bu ülkeye sınırı olan 6 ilde boşanmalar patladı. Erkeklerin eşlerinden ayrılarak Suriyeli kızlarla evlendiği belirtildi.

SOSYAL DOKU BOZULDU


Suriye'de 2011 yılında patlak veren iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 2 milyondan fazla göçmenin sınır bölgelerinde sosyal dokuyu bozduğu öne sürüldü. MHP Ankara Milletvekili Zühal Topçu'nun soru önergesine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından verilen yanıt, Suriye'ye sınırı olan Gaziantep, Hatay, Mardin, Şanlıurfa, Şırnak ve Kilis illerinde sığınmacıların gelişinin ardından boşanma davalarının arttığını ortaya koydu.

İMAM NİKAHIYLA YAŞIYORLAR


Açıklamaya göre, 6 ilde 2011'de 9 bin 702, 2012'de 8 bin 934, 2013'te de 9 bin 854 çift mahkemelik oldu. 2011'de bin 449, 2012'de bin 809 ve 2013'de ise bin 928 boşanma davası reddedildi. Boşanan erkeklerin özellikle Suriyeli genç kızlarla evlendiği öne sürüldü. İstatistiklere yansıyan sayılar dışında imam nikahıyla evlenen ya da kuma olarak getirilen çok sayıda Suriyeli kadın bulunduğu belirtiliyor. Sivil toplum kuruluşlarına göre, eşleri kuma getirmesine rağmen boşanma davası açmayan birçok kadın da var.


Sondakika.com
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türk F-16'lar Suriyeli 'Muhacir'i Düşürmüş Alya Dünyadan Haberler 0 18.Mayıs.2015 10:56