ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi

ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi (https://www.forumailem.com/)
-   Erkek Bakımı (https://www.forumailem.com/erkek-bakimi/)
-   -   Roaccutane zararlı mıdır? (https://www.forumailem.com/erkek-bakimi/5716-roaccutane-zararli-midir.html)

Kovboy 22 - 06 - 2015 15:54

Roaccutane zararlı mıdır?
 
Roaccutane öncesi ve sonrası ;

Roaccutane , A vitamini ile ilişkili ve retinoidler olarak isimlendirilen bir gruba dahil olan izotretinoin içermektedir. Roaccutane tedavisi akne çeşitlerinin en şiddetli olan gurubu için bir tedavi yöntemidir. Akne tedavisi için uygulanan cilt bakımları, antibiyotik kullanımı ve akne karşıtı tedavilerle iyileşmediği takdirde doktor kontrolünde roaccutane a başlayabilirsiniz.

ROACCUTANE BAŞLAMADAN VÜCUDUZU TANIYIN

Roaccutane: Titandioksit, kırmızı demir oksit, soya yağı, sarı balmumu, soya fasulyesi yağı, bitkisel yağlar, jelatin, glisero1 ve izotretinoinin içermektedir. Bu maddelere karşı alerjiniz varsa doktorunuzla mutlakka paylaşın. Roaccutane başlamadan önce hamilelik dönemini düşünmenizde fayda var. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde roaccutanı kullanamazsınız
Roaccutane karaciğeri yoran bir ilaç olduğu için karaciğer rahtsızlığınız varsa ilacı kullanmanız sakıncalı olur. Kan yağı ve A vitamini değerleriniz vücudunuzda çok yüksekse roaccutana başlamamalısınız. Depresyon, intihar davranışı veya ruh hastalığı dahil önceden herhangi bir ruhsal hastalığınız olduysa veya bu koşullardan herhangi biri için ilaç alıyorsanız roaccutana başlamadan önce doktorunuza söyleyiniz.

ROACCUTANE KULLANIMINDA ERKEKLER VE KADINLAR

Roaccutane’a başlamadan önce, tedavi sırasında ve tedavi bitiminden 6 hafta sonrası dönemlerinde kadınların hamilelik durumunun oluşmaması gerekmektedir. Roaccutane kullanımı düşük riski çok yüksektir ve bebeğinin gelişim süreci etkileyebilir sakat doğumlara sebep olur. İlaca başlamadan önce doktorunuz size hamilelik ile ilgili bir protokol imzalatacaktır.

Roaccutane kullanan erkeklerde sperme zarar vermesi beklenmez. Erkek hastaların semeninde, çok düşük seviyelerde izotretinoin bulunmaktadır, bu partnerinizin doğmamış bebeğine zarar vermeyecek kadar çok azdır. Bayanlarda olduğu gibi erkeklerinde çoçuk sahibi olma düşüncelerini tedavi sırasında ertelemelerinde fayda var.

Roaccutane kullanımı ve tedavi bittikten en az 6 ay içerisinde kan bağışında bulunmayınız.


Forum Saati: 13:29. Zaman dilimi GMT +1 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

TURKNT BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE HİZMETLERİ