SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Askmasalim
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 12-02-26, 16:42   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Türkiye'nin Suriye'ye un ihracatı yüzde 110 arttı


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Ulusoy, yaptığı açıklamada, yıllık 32 milyon tonluk üretim kapasitesine sahip olmasına rağmen 15 milyon ton un üretimi yapan Türkiye'nin, küresel un ticaretinden yüzde 23 pay aldığını ve 10 yıldır dünya un ihracat şampiyonu olduğunu belirtti.

Önceki yıllarda 3 milyon tonu aşan un ihracatının 2025'te zirai don, kuraklık ve buğday ithalatındaki düzenlemeler nedeniyle 2,4 milyon tona gerilediğini anlatan Ulusoy, en büyük pazar olan Irak'ta çok sert bir daralma yaşadıklarını aktardı.

Ulusoy, "Irak'a 2024'te yaptığımız 920 bin tonluk ihracatımız geçen yıl 360 bin tona kadar düştü. Buna karşılık Suriye'de de yüksek bir artış yaşadık. Bu ülkeye un ihracatımız geçen yıl 2024'e göre yüzde 110 artarak 650 bin tona yükseldi. Aylık bazda yaptığımız 20-30 bin tonluk un ihracatı 60-70 bin tonlara çıktı." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin un ihracatında 20 yıldır birinci pazarı konumunda olan Irak'ın yerini Suriye'ye bıraktığını kaydeden Ulusoy, sadece ocakta 52 bin ton un ihracatı yapıldığını bildirdi.

Ulusoy, Suriye'ye un ihracatının 2026'da artışını sürdüreceğini belirterek, "Türkiye, sadece unda değil, gıda sektöründe de Suriye'nin önemli bir tedarikçisi. Özellikle Güneydoğu'daki üreticilerimiz Suriye ile şehirlerarası çalışır gibi ihracat yaptı. Türkiye, önümüzdeki süreçte de Suriye için önem arz etmeye devam edecektir." açıklamasında bulundu.

"Üretimde bu yıl yüzde 20 artış bekliyoruz""

Eren Günhan Ulusoy, geçen yıl kuraklık ve düşük yağış rejimi nedeniyle buğday rekoltesinde düşüş yaşandığını hatırlatarak, "Son dönemdeki yağışlar yeni sezon için umut verdi. Buğday üretiminin bu yıl 2025'e göre en az yüzde 20 artarak 20 milyon tonun üzerine çıkmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ocak ve şubattaki yağışlar sayesinde topraktaki nem oranının geçen seneye göre yüzde 30 yukarıda olduğunu kaydeden Ulusoy, yağışların istenildiği gibi gitmesi halinde buğday üretiminin üç yıl önceki 22,5 milyon tonluk rekora yaklaşabileceğini bildirdi.



Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık