SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 09-01-26, 11:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Son dakika: 2026 yılı en düşük emekli maaşı belli oldu! İşte zamlı yeni tutar


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]HABER MERKEZİ/ En düşük emekli maaşının artırılmasını içeren kanun teklifi bugün Meclis Başkanlığı’na sunuldu. TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in söz konusu teklife ilişkin yaptığı açıklamalar şu şekilde: “Bugün AK Parti Grup Başkanlığımız tarafından iki kanun teklifimizi Meclis Başkanlığı’na arz ettik.En düşük emeklilerimize vereceğimiz toplam 13 maddeden oluşan sosyal ve ekonomi politikalarının desteklenmesi, yapılan işleyişin güçlendirilmesine yönelik bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifimizi biraz önce Meclis Başkanımıza arz ettik.

13 maddeden oluşan kanun teklifimiz hakkında birkaç hususu bahsetmek istiyorum. Bu teklifimizde Anayasa Mahkemesi'nin son dönemde vermiş olduğu iptal kararları var. Esas amaçlanan hukuki belirlilik, hukuki güvenlik prensipleri kapsamında bu maddeleri biz yeniden değerlendirdik.Özellklememurların sosyal politikalara, pek çok alanda denetim sistematiği açısından Anayasa Mahkemesi iptal konularına temas etmişti. Bu maddeleri de 13 maddelik teklifimizdedüzenliyoruz.

Gram altında öne çıkan ilk rakam! ‘Venezuela’ hareketi sonrası 3 aylık beklenti ortaya çıktıEN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI BELLİ OLDU

SSK veBağkuremekli aylıkları... Ocak ve temmuz aylarında 6 aylık TÜFE oranları esas alınarak Emekli Sandığı ise enflasyon farkına ilave olarak toplu sözleşmede öngörülen oranlar dikkate alınarak artırılmaktadır. SSK veBağkuremekli aylıkları %12.19oranında,memur emekliaylıkları ise%6.85oranındaki enflasyon farkı dahil olmak üzere toplam%18.60oranında artırılmaktadır. Ayrıca toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda alınan hakem kurulu kararındataban aylık katsayısı arıtışı da aylıklara yansıtılacaktır.Halen 16.881 TL olarak ödenen en düşük emekli aylığı 6 aylık enflasyon oranı olan %12.19’un üzerinde yaklaşık bu oran emekli sandığından emekli olan emeklilerimize uygulanan zam oranına yaklaşık o da%18.48oranında artırılmak suretiyle 20 bin TL’ye yükseltilmektedir.

KAÇ KİŞİ YARARLANACAK? HAZİNE’YE ETKİSİ NE KADAR?

20 bin TL’ye bu oran artırılmak suretiyle yaklaşık 20 bin TL’den yararlanacak olan emekli sayımız 4 milyon 917 bin kişiye çıkmaktadır. Toplamda bütçe kapsamı içerisinde bütçe disiplinini bozmadan, bütçenin kendi kuralları içerisinde herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermemesi açısından bazı kalemlerde uygulama yapılmak suretiyle aradaki fark Hazine’den ödenecektir. Bu rakam da yaklaşık69.5milyar TL’dir.

Meteoroloji’den kuvvetli kar, sağanak ve lodos uyarısı: İstanbul ve Ankara dahil: Kar alarmıBütçemizin imkanları sonuna kadar burada zorlanmıştır. Çok ciddi uğraşlar verilmiştir. Bu konuda ben hem ÇalışmaBakanımızVedat Işıkhan Bey’e ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Bey’e Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Bey’e desteklerinden dolayı teşekkürlerimi arz ediyorum.



Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık