SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 24-12-25, 11:05   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Asgari ücrete ilave zam mümkün mü? Ekonomist Muhammet Bayram kritik soruyu cevapladı


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin 2026 yılı için net 28 bin 75 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Asgari ücrete yeni yılda yapılan zamla birlikte işsizlik maaşı, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi, isteğe bağlı sigorta primi, BAĞ-KUR primi, Bireysel Emeklilik kesintisi, ev hizmetinde çalışanların primleri, doğum, askerlik, borçlanması gibi ödeme ve ücretler de değişti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ASKERLİK BORÇLANMASI ARTIYOR

Askerlik borçlanması olarak bilinen prim ödemeleri yılbaşında asgari ücret tutarında artacak ve kanunda yapılan değişiklikle prim miktarları da yüzde 45'e çıkacak.

Mevcutta askerlik borçlanması tutarı asgari brüt ücretin %32’si oranında belirlenmektedir. Yeni yıl itibarıyla askerlik borçlanması asgari brüt ücretin %32 üzerinden değil de %45’i baz alınarak ödenecek.

Ankara'da Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak düştü! Yeni bilgiler: Karakutu bulunduDoğum borçlanmasında ise ödemeler yine asgari brüt ücretin %32’si üzerinden ödenmeye devam edilecek.

Asgari ücrete yapılan artışın etkilerini CNN Türk canlı yayında değerlendiren Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı: “Tahminimiz en düşük %28’di. %27’lik bir artış oldu. Aslında bakarsanız beklentilerin altında oldu. 28 bin 75 TL ile 30 bin TL arasında 1925 TL fark var.

Son dakika… Meteoroloji ve AKOM’dan yeni uyarı! Yeni yıl öncesi kar sürprizi: İstanbul dahil‘İŞVERENİN EKSTRA MALİYETİ 11 BİN TL’

Devlet desteğimiz bin TL’ydi bu da %27’lik artışla 1270 TL oldu. 28 bin 75 TL net maaş bunun üstüne işsizlik, sigorta primi, işveren sigorta primi ekleniyor. Brütte 33 bin 30 TL’ye geliyor. Bundan sonra işveren sigorta primi var. Bununla da 39 bin 223 TL oluyor. Burada aslında 28 bin 75 TL ile 39 bin TL arasındaki 11 bin TL’lik fark işverenin ekstra maliyeti.

ASGARİ ÜCRETE İLAVE ZAM MÜMKÜN MÜ?

Yarın grup toplantısı olsaydı bir sürpriz bekleyebilirdik. Sanki asgari ücret zammı kesinleşti, ama şu var. Burada önemli olan alım gücünün korunmasıdır.



Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık