ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt Bugün, 17:50   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Bakan Uraloğlu: Dünya meselelerini çözmenin ilk şartı, güçlü bir ülke olmaktır


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Gençlik Meclisi Model BM Konferansı (GENCMUN’25) kapanış töreninde konuştu. Bakan Uraloğlu, gençlerin üç gün boyunca bu salonlarda adeta küçük bir Birleşmiş Milletler kurduğunu belirterek “İngilizce ve Arapça yükselen sesinizle, Rusya-Ukrayna savaşından Suriye’deki yeni düzene, nükleer silahlardan gıda ve su güvenliğine kadar dünyanın en ağır meselelerini masaya yatırdınız, çözüm önerileri ürettiniz. Ben size bakarken, gözlerinizde sadece bir lise öğrencisi değil, geleceğin dışişleri bakanlarını, büyükelçilerini, belki bir gün Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ni görüyorum. Ve inanın bana, bu ülkenin geleceği, en büyük sermayesi sizlersiniz.” ifadelerini kullandı.

“DÜNYANIN SORUNLARINI KONUŞMAK YETMEZ, O SORUNLARA ÇÖZÜM DE SUNMAK ZORUNDAYIZ”

Birleşmiş Milletler’in 1945’te, insanlığın İkinci Dünya Savaşı’nın yıkıcı sonuçlarından ders alarak “Bir daha asla!” denilerek kurulduğunu hatırlatan Bakan Uraloğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Ama ne yazık ki bugün hâlâ yakın bir zamana kadar Gazze ve İran’da, an itibarıyla Sudan’da savaşlar, adaletsizlik var. Sizler bu konferansta tam da bu yüzden buradasınız. Dünyanın sorunlarını konuşmak yetmez, o sorunlara çözüm de sunmak zorundayız. Ben de bir Bakan olarak değil, bir ağabeyiniz olarak diyorum ki: Dünya meselelerini çözmenin ilk şartı, güçlü bir ülke olmaktır. Masada sözünüz geçmiyorsa, kürsüde ne kadar güzel konuşursanız konuşun, kararlar sizin aleyhinize alınır.”

Fransız ve Fransız-Türk şirketleri, 5 milyar euroluk yeni yatırım planlıyor

“SON 23 YILA 100 YILLIK İŞLER SIĞDIRDIK”

İşte bu yüzden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde son 23 yılda yaptıkları şeyin tam olarak bu olduğunu söyleyen Bakan Uraloğlu, “Türkiye’yi, sahada bileği bükülemeyen bir ülke hâline getirerek masada sözünü dinlettik. Tüm dünya Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin ne dediğini can kulağı ile dinliyor. Artık her alanda oyuncu değil, oyun kuran taraf olduk. Türkiye’yi kalkındırmaya, demokrasimizi güçlendirmeye, milletimizi yüceltmeye baş koyduk. Hamdolsun, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, son 23 yıla 100 yıllık işler sığdırdık. Türkiye’yi geleceğe hazırlayacak yüzlerce projeye imza attık.” dedi.

“GÜÇLÜ LİDERLİK VE İSTİKRAR, EKONOMİK GELİŞMENİN EN ÖNEMLİ UNSURUDUR”

Geleceğe umutla bakan, bugünden 2035’i, 2053’ü, 2071’i planlayan, kurgulayan bir ülke olduklarını söyleyen Bakan Uraloğlu, “Bugünümüz dünden iyi, yarınımız da bugünden iyi olacak inşallah… Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla son 23 yılda yaptığımız yatırımları anlatmaya kalksam günlerimizi alır… Hiç şüphesiz güçlü liderlik ve istikrar, ekonomik gelişmenin en önemli unsurudur.” şeklinde konuştu.

'Demir yolu ağını 2028'de 17 bin 500 kilometreye çıkaracağız'Bu noktada güçlü iradesiyle; sosyal alandan ekonomiye, hukuktan dış politikaya, eğitimden sağlığa, savunma sanayine, ulaşımdan çevre ve şehirciliğe, üretimden teknolojiye her alanda Türkiye’ye çağ atlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güçlü liderliğinde başarılanları anlatan Bakan Uraloğlu, şöyle devam etti:

“Türkiye Yüzyılına; üretim, istihdam, ihracat ve milli gelirde rekorlar kırarak girdik. En önemlisi de vesayetin zincirlerini kırdık. Yol, köprü, havalimanı, hastane, okul, üniversite, fabrika gibi dev eserler inşa etmekle yetinmedik; milletimizin hayallerine korkusuzca koşacağı bir Türkiye’yi inşa ettik. Ülkemizin ulaşım ve haberleşme altyapısına yaklaşık 300 milyar dolarlık dev bir yatırım yaptık.”

DEV PROJELER BİRBİRİ ARDINA HAYATA GEÇTİ

Uraloğlu, Marmaray’dan Avrasya Tüneli’ne, İstanbul Havalimanı’ndan Yavuz Sultan Selim, Osmangazi ve 1915 Çanakkale Köprüleri’ne; Ankara-Niğde ve Kuzey Marmara Otoyolları’na kadar dev projeleri birbiri ardına hayata geçirdiklerini kaydetti.

Bölünmüş yol ağını 6 bin 101 kilometreden 30 bin kilometrelere çıkardıklarını söyleyen Uraloğlu, demiryolu ağının da 13 bin kilometrenin üzerine yükselttiklerini söyledi. Uraloğlu “Sıfırdan 2 bin 251 kilometre hızlı tren hattı inşa ettik. Aktif havalimanı sayımızı 26’dan 58’e, dış hat uçuş noktalarımızı 50 ülkede 60’tan 132 ülkede 355’e taşıdık. Ülkemize denizci ülkeler arasında sınıf atlattık ve lider 10 ülke arasında yerimizi aldık.”

Ayrıca artık ürettikleri milli teknoloji ürünleriyle dünya çapında küresel bir üretici ve ihracat ülkesi olduklarının artık bilinen bir gerçek olduğunu kaydeden Uraloğlu, “TOGG ile kendi arabamızı üreterek milletimizin yarım asırlık bir hayalini daha gerçeğe dönüştürdük. Sizin gibi yetiştirdiğimiz gençlerle TÜRKSAT 6A’yı üreterek uzaya gönderdik. Şimdi sırada 7A var. 5G teknolojisiyle önümüzdeki sene ülkemizi tanıştıracağız.” dedi.

Sosyal medyada gençleri koruma refleksiyle de birtakım düzenlemeler yapacaklarını da dile getiren Bakan Uraloğlu, sosyal medyada geleneksel medyanın aksine bilgi teyit sürecinin daha farklı olduğunu ifade etti. Bakan Uraloğlu, “Sosyal medyada önüne gelen doğru ya da yanlış bilgilendirmeye çalışıyor. Genç kardeşlerim lütfen sosyal medyada karşınıza çıkan haberleri bağımsız ve objektif kanallardan teyit etmedikçe lütfen inanmayın ve kıymet vermeyin.” ifadesini kullandı.



Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık