|
|
| | #1 |
| Çevrimiçi ![]() ![]() ![]() | Kars'?n tescilli gravyer peyniri tezgahlarda yerini ald? Kentin 2 bin 500 rak?ml? zengin bitki örtüsü ve çiçeklerle bezenen meralar?nda beslenen ineklerin sütünden yap?lan gravyer peyniri, uzun u?ra?larla üretiliyor.Ortalama 20-25 kilogram tam ya?l? inek sütünden 1 kilogram gravyer elde eden üreticiler, may?sta toplad?klar? sütleri, yöreye özgü bak?r kazanlarda pi?irip çe?itli i?lemlerden geçirdikten sonra dinlenmeye b?rak?yor. Sar?kam?? ilçesinde kilosu 900 liradan sat??a sunulan tescilli gravyer peyniri, tezgahlardaki yerini almaya ba?lad?. ?lçede peynir i?letmecili?i yapan Furkan Turut, AA muhabirine, Bo?atepe köyünde üretilen sezonun ilk gravyer peynirlerini sat??a sunduklar?n? söyledi. Turut, sezonun ilk gravyerini kesip haz?rlamaya ba?lad?klar?n? ifade ederek, "Bu gravyerimiz may?s ay?nda yap?ld?, kal?plara konuldu. Olgunla?ma süreci tamamland?ktan sonra tezgah?m?za geldi. Bu kesti?imiz gravyer tekeri yakla??k 80 kilogram gelmektedir. Geçen seneye göre daha büyüktür, kesilip paketlendikten sonra tezgah?m?za koyaca??z. Mü?terilerimizin iste?ine göre 500 ya da 1 kilogram gibi paketler yap?p vakumland?ktan sonra so?uk zincir paketleriyle Türkiye'nin her taraf?na gönderiyoruz." diye konu?tu. Vatanda?lardan Halil Cihangir de Kars'?n çok özel bir peyniri oldu?unu vurgulayarak, "Sezonun ilk gravyerinin tad?na bakt?k, gerçekten çok lezzetli." dedi. Kaynak ; Milliyet |
|
![]() |
| |