ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 30-09-25, 07:15   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Gastronomiyi zirveye taşıdılar


İSMAİL ŞAHİN - İbrahim Çeçen Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli Çeçen'in "dayanışmacı filantropi" yaklaşımı olarak nitelediği model sayesinde vakıf yalnızca maddi destek değil; bilgi, deneyim, gönüllülük ve paydaş iş birliklerini bir araya getirerek sürdürülebilir bir sosyal etki yaratmayı hedefliyor.

Topluma hizmet şartı

Türkiye'ye 11 kalıcı eser kazandıran vakfın en önemli hizmeti, kuruluşundan bu yana sürekli destek verdiği Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye'de "vakıf destekli devlet üniversitesi" modeliyle özgün bir örnek teşkil eden AİÇÜ vakfın maddi ve manevi katkılarıyla öne çıkıyor. Eğitimin yalnızca bursla sınırlı olmadığını düşünen Vakıf, son altı yıldır bursiyerlere topluma hizmet şartı getirerek gençlerin gönüllülük faaliyetleriyle de yetişmesine öncülük ediyor.

İbrahim Çeçen Vakfı Başkanı Günseli Çeçen, "İbrahim Çeçen Üniversitesi bir devlet üniversitesi. Yapıp devlete bağışladığımız fakat vakıf destekli bir devlet üniversitesibiz buna üçüncü model diyoruz. Zira kurulduğu günden bu yana artarak maddi-manevi desteklerimizle üniversitemizi öncelikle doğunun, sonra da Türkiye'nin belli üniversite standartları içine sokmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar Zirvenin Şafları projesi kapsamında 55 öğrenci IC holding bünyesinde staj gördü, bu staj görenlerden 36'sı istihdam edildi" dedi.

Zirvenin Şefleri Projesi

Vakfın hayata geçirdiği en dikkat çekici projelerden biri Zirvenin Şefleri projesi. Adını Ağrı Dağı'ndan alan bu proje, bölgedeki genç işsizliği azaltmayı ve gastronomi eğitimi gören öğrencilerin profesyonel iş hayatına hazırlanmasını amaçlıyor. AİÇÜ'de kurulan 500 metrekarelik endüstriyel mutfak laboratuvarı, öğrencilere teorinin ötesinde uygulamalı eğitim imkânı sunuyor. İstanbul ve Antalya'dan gelen profesyonel şeflerle organize edilen dersler sayesinde öğrenciler mutfak becerilerini geliştirerek kariyerlerinde güçlü bir başlangıç yapabilme imkanı buluyor. İki yılda 350 öğrencinin faydalandığı proje, özellikle kadın öğrenciler için önemli bir fırsat yarattı.



Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık