ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 17-09-25, 07:15   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
GastroEkonomi Zirvesi 'Kesişme Noktası'nda buluşuyor


İSMAİL ŞAHİN - "Kesişme Noktası" ana temasıyla düzenlenecek zirve, gastronomiyi yenilikçi ekonomilerin, kültürel mirasın ve toplumsal dönüşümün merkezine yerleştiren vizyoner bir platform sunacak.

'Artık küresel ölçekte'

TURYİD Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer, "Dünya gastronomi turizmi 1.1 trilyon dolarlık hacme ulaşmış, yiyecek-içecek hizmetlerinin toplam büyüklüğü 3 trilyon doları aşmış durumda. Bu dev ekonominin kayıtlı 357 milyon kişiye iş sağladığını biliyoruz. Türkiye'de de tablo son derece çarpıcı. 2024 verilerine göre gastronomi sektörü 900 milyar TL'lik büyüklüğe ulaştı, 2 milyona yakın kişiye istihdam yarattı. TURYİD bünyesinde 350 marka, yurt içinde 3 bin, yurt dışında 150'yi aşkın şubesi ve 150 binden fazla çalışanla yılda 200 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlıyoruz" dedi. Türk gastronomisinin potansiyelini daha ileriye taşımak için yapısal adımlar gerektiğini vurgulayan Demirer, "Bugün sektörde yalnızca bahşişlerin kayıt dışı kalması nedeniyle yılda 100 milyar TL kayıp yaşanıyor. İyi tarım olmadan iyi gastronomi olmaz; üreticiye destek verilmeden mutfağımız gelişemez" diye konuştu.

Geleceğe dair yol haritası

Bu yılki zirvenin teması olan Keşişme Noktası'nı yolların birleştiği, fikirlerin çarpıştığı, disiplinlerin birbirine sızdığı yeri temsil ettiğini söyleyen Ebru koralı ise, şunları ifade etti: "Kesişme Noktası' bizim için sadece bir tema değil, aynı zamanda gastronominin geleceğine dair bir yol haritası. Bu yıl zirvemizde Singapur'dan Michelin yıldızlı şef Ivan Brehm yemek felsefesini 'Crossroads Thinking' üzerinden aktarırken, Eylül Görmüş hafızanın sofralarda nasıl canlandığını anlatacak. Aslıhan Koruyan Sabancı gastronominin sürdürülebilirlikteki rolünü ele alırken, Akan Abdula coğrafi işaretli ürünlerin ekonomik ve kültürel değerine dikkat çekecek. Levon Bağış ve Volkan Narcı deniz yaşamı ve mavi ekonomi perspektifini paylaşacak; David Mora bağ rotaları üzerinden turizmin geleceğini tartışacak."



Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık