SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 27-08-25, 07:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
81 ile sığınaklar mı inşa edilecek? Terör ve Güvenlik Uzmanı İbrahim Keleş detaylarını açıkladı


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]TOKİ, 81 ilde modern sığınaklar inşa etmek için harekete geçti iddiasına ilişkin Terör ve Güvenlik Uzmanı İbrahim Keleş açıklamalarda bulundu.

Terör ve Güvenlik Uzmanı İbrahim Keleş ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Sığınaklar, bizim bulunduğumuz bölge için her devletin yapması gereken bir iştir. Aksi takdirde İsrail'in İran'a yaptığını gördük. Orada hiç hedef gözetmeksizin her yeri bombaladılar.

Depremdeki gibi kırılınca devreye giriyor! 'Çimento'dan kemik: 'Türkiye ilk biz yaptık'Bugün artık savaşlarda diğer gün kullanma ihtimalinden bahsediliyor. Bazıları hafife alarak şu kelimeyi kullanıyor: "Efendim, taktik nükleer silah kullanılabilir" gibi. Şimdi, bu "taktik nükleer silah" deyince, çok mantar tabancası gibi bir şey zannediliyor.

Bakın, Hiroşima ve Nagazaki'ye İkinci Dünya Savaşı'nda Amerika'nın attığı atom bombasının her birinin gücü 17 ile 20 kiloton arasındadır ve öldürdükleri insan sayısı yaklaşık 140 bin kişidir. Şehirler dümdüz oldu.

Bu Ankara'daki sığınak da , İkinci Dünya Savaşı döneminde yapılan bir sığınak.

Şu anki taktik nükleer silah dediklerimizin gücü, o Japonya'ya atılanların 2 veya 3 katı büyüklüğündedir. Yani "küçük" zannediliyor. Öyle değil.

Tüketici almayınca rafa 'indirim' geldi!Bugün ise nükleer silahların, taktik değil, normal stratejik nükleer silahların gücü bir megaton seviyesinde telaffuz ediliyor. Bunun yıkıcılığını anlatmak mümkün değil. Bir nükleer silahın en çok dört tane etkisi vardır.

IŞIK: Çok şiddetli ve güçlü bir ışık yayılır. Çıplak gözle bakarsanız kör olursunuz.

ISI: Birkaç bin derecelik bir ısı yayılır. O mantar yukarı yükseldikten sonra havada müthiş bir yarılma oluşur. Hem ışık hem ısı etkisiyle, çevredeki etki gücüne göre büyük yarıçaplı alanda bir tane bile canlı bırakmaz.

Ayakkabıda büyük tehlikeye dikkatBLAST ETKİSİ (BASINÇ ETKİSİ): Hava öyle bir şekilde açılır ki, ilk aşamada binaları ve yüksek olan her şeyi yıkar.

İkinci aşama ise açılan, sonra kapanıyor. Kapandığı zaman aynı suya taş atarsınız, bir açılma olur. Sonra kapanırken yukarıya doğru bir su yükselmesi olur.

Bunu hava içinde düşünün. Aynı şey gerçekleşiyor. Birincide yıkılmayanlar ikinci basınç etkisiyle geri basınçla orayı da yıkıyor ve dördüncü basınç etkisi radyasyon etkisi serpinti ve sivillerin en çok ihtiyaç duydukları Hayatta kaldılarsa serpintiden kurtulmaları lazım.

İşte onun için sığınaklara girebilmek gerekiyor ve sığınakların da öyle sadece kuru bina değil, ilaç olacak, yiyecek olacak, içecek olacak, sağlık malzemeleri olacak orada. Dışında dolu olması gerekiyor. Donatılması lazım.



Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık