ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 23-07-25, 13:55   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Trabzon fındık rekolte çalışması tamamlandı


Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Trabzon Ticaret Borsası, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası, Fiskobirlik, Toprak Mahsulleri Ofisi, Karadeniz İhracatçılar Birliği, ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğinden Ulusal Fındık Konseyi temsilcilerin katıldığı komisyon, tarafından Trabzon'da 2025 yılı Fındık Rekoltesi belirlendi.

Rekolte Tahmin Komisyonu tarafından 18 ilçenin sahil, orta ve yüksek kesimlerinde belirlen 66 bahçede gerekli çalışmalar yapılırken sayım noktaları sayısı ilçelerin fındık alanlarının büyüklüğü ve fındık çeşitleri dikkate alınarak belirlendi. Yapılan çalışmalar neticesinde çotanak sayısı, çotanaktaki sağlam dane sayısı, dökülme oranı, bir dekardaki ocak ve dal sayısı gibi veriler elde edildi.

Elde edilen veriler yapılan büro çalışmaları neticesinde değerlendirilerek, il rekoltesi belirlenmiş ve Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü başkanlığında yapılan toplantıda komisyon tarafından imza altına alınmıştır. Konu ile ilgili açıklama bakanlık tarafından açıklanacağı belirtildi.



Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık