ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi

ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi (https://forumailem.com/index.php)
-   Ekonomi Haberleri (https://forumailem.com/ekonomi-haberleri/)
-   -   Bakan Şimşek cari açık rakamlarını değerlendirdi (https://forumailem.com/ekonomi-haberleri/28693-bakan-simsek-cari-acik-rakamlarini-degerlendirdi.html)

aSpeNDos 11-07-25 17:00

Bakan Şimşek cari açık rakamlarını değerlendirdi
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Mayıs ayında yıllık cari açık 16 milyar dolar seviyesinde yatay seyretti.

Dış ticaret ve cari işlemler dengesi beklentilerimiz doğrultusunda gerçekleşiyor. Sürdürülebilir seviyelerde olan cari açığın milli gelire oranının bu yıl yaklaşık yüzde 1,5 ile OVP tahminimizin altında kalmasını bekliyoruz.

Programımız sayesinde cari dengede sağladığımız iyileşme, dış finansman ihtiyacını ve dış borcun milli gelire oranını azaltıyor. Bu gelişmeler, makrofinansal istikrarımızı güçlendirirken ekonomimizin direncini artırıyor."
Mayıs ayında yıllık cari açık 16 milyar dolar seviyesinde yatay seyretti.

Dış ticaret ve cari işlemler dengesi beklentilerimiz doğrultusunda gerçekleşiyor.

Sürdürülebilir seviyelerde olan cari açığın milli gelire oranının bu yıl yaklaşık yüzde 1,5 ile OVP tahminimizin altında... [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

— Mehmet Simsek (@memetsimsek) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kaynak ; Milliyet


Forum Saati: 19:48. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

NETGUC İNTERNET HİZMETLERİ