|
|
| | #1 |
| Çevrimiçi ![]() ![]() ![]() | Adana s?ca??nda 'Kelle Paça' ütücülerin zorlu mesaisi Yurt genelinde oldu?u gibi Adana'da da Kurban Bayram? dolay?s?yla kesilen kurbanl?klar?n kelle ve paçalar?, k???n ?ifa niyetine tüketilmek üzere ocak ba??nda i?leniyor. Kozan'da aralar?nda demirci ustalar? bulunan 14 ki?ilik ekip bayramda kelle-paça ütüleme ustas? oldu. Ustalar, sabah?n erken saatlerinden gece yar?lar?na kadar devam eden yo?un tempoda kelle ütme mesaisine ba?lad?. Hava s?cakl???n?n 35'leri geçti?i, ocak s?cakl???n?n ise 100 dereceye yakla?t??? alanda günlük yakla??k 200 kelle ve paçan?n temizlendi?i belirten ustalar, s?cak havaya ra?men mesleklerini sürdürmenin hem zor hem de me?akkatli oldu?unu söyledi. Ortalama 500 TL'ye kelle-paça ütümü yap?lan ocak ba?lar?nda ustalar?n günlük yevmiyelerinin ise 3 bin 500 ile 4 bin TL aras?nda oldu?u ö?renildi."100 dereceyi hissediyoruz" Kelle ütme ustas? Ramazan Altunta?, bayram?n ilk gününden itibaren yo?un bir tempoyla çal??t?klar?n? belirterek, "Senede sadece 3 gün bu i?i yap?yoruz ama çok zorlu geçiyor. Bu odada s?cakl?k 100 dereceyi buluyor. Sabah 7'de ba?l?yoruz, gece 1'e kadar devam ediyoruz" dedi. Bir di?er kelle paça ustas? Mustafa Bolat ise mesainin Kurban Bayram? boyunca sürdü?ünü kaydetti. Bolay," Bayram boyunca kelle ve paçalar?n? bize getiren vatanda?lara hizmet veriyoruz. 14 ki?ilik bir ekibiz. S?cakta, odun ate?inde kelleleri ütüp da?l?yoruz. Bu zorlu mesai 3 gün boyunca sürüyor. Yevmiyemiz 3 bin 500 ile 4 bin TL ama bu s?ca?a dayanmak kolay de?il" ifadelerini kulland?. Kurbanl???n?n kelle ve paças?n? getiren vatanda?lardan ?em?ettin Balk?z da "K???n kelle paça çorbas? olarak tüketiyoruz. ?ifa niyetine sakl?yoruz" diye konu?tu. Kaynak ; Milliyet |
|
![]() |
| |