ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 28-05-25, 14:00   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Kurban Bayramı öncesinde marketlerde fiyat ve etiket denetimi yapıldı


Ankara Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, markette başta temel gıda ve ihtiyaç malzemeleri olmak üzere bayramda tercih edilen şeker, tatlı ve kuruyemiş ürünlerine yönelik denetim yaptı.

Bu ürünlerin etiketlerini inceleyen ekipler, ürünün birim ve stok fiyatını, fiyatın uygulanmaya başladığı tarihi ve menşeini kontrol etti. Ekipler ayrıca ürünün kasa ve raf fiyatını da karşılaştırdı.

Ankara Ticaret İl Müdürü Elif Tan, denetimlerin fiyat etiketi ve haksız fiyat yönleriyle gerçekleştirildiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle tüketicinin ekonomik haklarını korumak adına alışveriş merkezleri, zincir marketler, gıda ve bayramlık ürünlerin satışının yapıldığı noktalarda yoğun şekilde denetimlerimize devam ediyoruz. Uygunsuzluk halinde her bir ürün için idari yaptırım uyguluyoruz. Fiyat etiketi ya da raf ve kasa fiyatlarındaki uygunsuzlukta 3 bin 166 lira para cezası uygulanıyor. Haksız fiyatla ilgili cezaları ise Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu veriyor, buradaki cezalar daha fazla miktarda."

Temel gıda ve ihtiyaç maddelerinde haksız fiyat şüphesi oluşan ürünlerin alış ve satış faturalarını işletmeden talep ettiklerini anlatan Tan, bu ürünlerdeki uygunsuzluğun kurulda değerlendirildiğini söyledi.



Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık