![]() |
![]() | #1 |
Çevrimiçi ![]() ![]() ![]() ![]() | Bergama tulumu 'Yerelin İzinde' sofralarla buluştu ![]() ![]() 8 basamak, 95 kriter Peynirintaklit ve tağşişi en çok yapılan ürünlerden olduğuna dikkat çeken Öngel, "Bunu tespit edebilmek sadece analizler sayesinde mümkün. 8 basamak ve 95 kriterden oluşan bir inceleme sürecimiz var. Tüm bu analiz ve denetimleri de müşterilerimizle izlenebilirlik sistemimiz sayesinde paylaşıyoruz. Ürün etiketlerinde yer alan QR kodlar aracılığıyla tüketicilerimiz sütün temin edildiği çiftliğin adından olgunlaşma süresine, besin değerlerinden süt yağı miktarına kadar ürüne ait pek çok bilgiye kolayca erişebiliyor" dedi. Sancak Süt Yönetim Kurulu Başkanı Halim Egi ise, "Günde yaklaşık 130 ton süt işliyoruz. Kozak Yaylası'ndaki üreticilerden topladığımız sütün bizim için çok ayrı bir önemi var. İnek sütünden yapılan bu peyniri çok sıkı denetimden geçiriyoruz, 9 ay olgunlaştırdıktan sonra paketleyip satışa sunuyoruz. En az yüzde 49 yağ oranına sahip oluyor ve üretimimizin yüzde 75'i Bergama Tulum Peyniri yapıyoruz" diye konuştu. Kaynak ; Milliyet |
![]() |
![]() |
| |