ForumAilem
  SohbetYaz

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 17-05-25, 07:15   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
'Bulut'ta dünyayı radarına aldı


İki şirketin ortak strateji ve büyüme hedefleri, bu yılın başından itibaren SabancıDx'in Genel Müdürlüğü görevinin yanı sıra Bulutistan CEO'su olarak görev yapan Tevfik Kor ve Bulutistan Genel Müdürü Gökhan Gençtürk'ün katılımıyla düzenlenen toplantıyla paylaşıldı.

Kor, "Unicorn olma yolunda da hızla ilerleyen Bulutistan'ın hisselerinin satın alınması stratejik, önemli bir karardı. Ortaya koyduğumuz güç birliğiyle hem ülkemizde hem de globalde uçtan uca bulut teknolojileri sunacağız. Pazarın 2025 yılında yaklaşık 750 milyar dolar olacağı öngörülüyor ve yapay zekâ ile beraber de bu katlanarak büyüyecek. Avrupa'da işletmelerin bulut bilişim hizmetleri kullanım oranları yüzde 50'leri bulurken, Türkiye'de yüzde 16'lar seviyesinde. Doğru stratejilerle bu farkı kapatmanın ötesinde çok daha yukarılara taşıyabiliriz" dedi.

Şu anda Avrupa, Türki Cumhuriyetleri ve Orta Asya'da hizmet verdikerini ifade eden Kor yurt dışı hedeflerini şöyle açıkladı: "Frankfurt'ta bir şirket kurduk. Avrupa pazarına oradan hizmet veriyoruz. Azerbaycan ve Özbekistan'da da şirketlerimiz var. Kazakistan'da ikinci yarı yılda şirket açmayı planlıyoruz. Sıradaki planımız Arap Yarımadası. Ciromuzun içindeki Türkiye dışı coğrafyaların payı her yıl yüzde 100 artıyor ve bunu sürdürmek istiyoruz. "

Bulutistan Genel Müdürü Gökhan Gençtürk ise "2025 yılı için en büyük yatırımı da yapay zekâya yapıyor olacağız. Yatırım bütçemizin yüzde 40'ını yapay zekâya ayırmayı planlıyoruz" dedi.



Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık