SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 23-08-26, 07:21   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Yerli ve milli imkanlarla lityum borat üretilecek


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakanlık, Türkiye’nin cari açığının kapatılması için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi.

Üretim tesisi kuruldu

Türkiye, büyük bir kısmı çimento ve cam sanayisinde kullanılmak üzere yıllık 8.5 ila 10 ton lityum borat bileşiklerine ihtiyaç duyuyor ve bu miktarı önemli ölçüde ithal ediyordu.Bakanlığın ilgili kuruluşu Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK), bu konuda yerlileştirme çalışmaları yürüttü. Çalışmaların ardından lityum borat bileşiklerinin yerli ve milli imkanlarla üretilmesi amacıyla TENMAK BOREN Lityum Borat Tuzları Üretim Tesisi kuruldu. Tesisin montajı, devreye alma ve performans testleri tamamlandı ve muayene kabul testlerine geçildi.

5 tonluk kapasite

Lityum Borat Tuzları Üretim Tesisinde yıllık toplam 5 tonluk lityum borat bileşikleri üretilecek. Böylece, ihtiyaç duyulan maddelerin ciddi bir kısmı, yerli ve milli imkanlarla TENMAK tarafından üretilmiş olacak. Pilot üretimin başladığı tesis ile bu alandaki ithalatın azaltılması ve ekonomiye yıllık yaklaşık 5 milyon dolarlık bir katkı sağlanması bekleniyor.



Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık