SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt Dün, 15:25   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Ülkede alarm verildi! 'Son 50 yılın en düşük değeri, kritik noktaya geldi'


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Avrupa’nın en büyük nehirlerinden biri olan Tuna’da aşırı sıcakların etkisiyle su seviyeleri kritik noktalara gerilerken, özellikle Sırbistan’daki ölçüm istasyonlarında tarihi düşüşler kaydedildi.

'SON 50 YILIN EN DÜŞÜK DEĞERİ'

Sırbistan Hidrometeoroloji Enstitüsü’nden Dejan Vladikovic, ülkedeki bazı ölçüm istasyonlarında Tuna Nehri’ndeki su seviyesinin son 50 yılın en düşük değerlerine gerilediğini açıkladı. Hırvatistan sınırı yakınlarındaki Bezdan’da su seviyesi, referans noktası baz alınarak eksi 120 santimetre olarak ölçüldü.

Düşük su seviyesi nedeniyle nehrin görünümü tamamen değişirken, bazı yerlerde nehrin neredeyse ortasına kadar yürüyerek ulaşmak mümkün hale geldi. Nehrin çekilmesi, bazı kesimlerde tekneler ve küçük gemilerin karaya oturmasına ve kıyının yıllardır su altında bulunan bölümlerinin açığa çıkmasına neden oldu. Novi Sad şehri sakinleri, hayatları boyunca böyle bir manzara ile karşılaşmadıkları ifade etti.

HIRVATİSTAN’DA 90 YILLIK GEMİ ENKAZI ORTAYA ÇIKTI

Hırvatistan’da Opatovac yakınlarında ise Tuna yatağında yaklaşık 90 yıllık bir gemi enkazı ortaya çıktı. Onlarca yıldır su altında kalan geminin gün yüzüne çıkması, su seviyesinin ne kadar düştüğünü gözler önüne serdi.

BULGARİSTAN'DA MAMUTA AİT KALINTILAR GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Bulgaristan'da nehir seviyesindeki rekor düşüşün ardından bir mamuta ait olduğu düşünülen kalıntılar gün yüzüne çıktı. Ülkenin kuzeyindeki Ryahovo köyünde nehir yatağında bulunan kalıntılar arasında alt çene kemiği, iki diş ve mamuta ait olduğu düşünülen kaburga kemikleri tespit edildi.

SULAMA FAALİYETLERİ GEÇİCİ OLARAK DURDURULDU

Kuraklık nedeniyle Tuna havzasında bazı kesimlerde sulama faaliyetleri geçici olarak durduruldu. Uzmanlar, kurak dönemin devam etmesi ve yağış görülmemesi halinde su seviyesinin daha da düşebileceği uyarısında bulunuyor. Sırbistan’da Tuna’nın daha düşük bir seviyeye indiği tek dönem eksi 143 santimetre olarak kaydedildiği 1909 yılı olmuştu.

Yunanistan'ın '6 stratejik adasında' dikkat çeken hareketlilik! '150 bin kişilik hedef' planı: Türk sınırına konuşlandırılacakİsrailli askerden alçak paylaşım! Gözleri bağlı Filistinlinin yanında poz verdi: 'Kötülüğün sıradanlaşması'
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık