SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 05-06-26, 12:20   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
İsrail'de tansiyon yükseldi! Kritik toplantıda 'ateşkes' kriz, Netanyahu'ya baskı


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Ynet sitesinin haberine göre, dün akşam İsrail Başbakanı BinyaminNetanyahubaşkanlığındaki güvenlik kabinesi toplantısında, bakanlar ABD arabuluculuğunda Lübnan ile ateşkes girişimine karşı çıktı.

Hizbullah Genel Sekreteri Naim Kasım'ın, İsrail'i Lübnan'dan çıkarana kadar savaşmaya devam edeceklerini belirterek ateşkesi reddetmesinin ardındanNetanyahu, onaylanacak bir ateşkes anlaşması olmadığını söyledi.

'ŞU AN İÇİN ANLAŞMA SÖZ KONUSU DEĞİL'

Toplantıya katılanların aktardığına göreNetanyahu, "Şu an için bir anlaşma söz konusu değil. Hizbullah buna karşı çıkıyor, bu yüzden konuyu bir karara bağlamak üzere gündeme getirmiyorum. Eğer kabul ederlerse, onayınız için sunacağım" ifadelerini kullandı.

Ancak ABD arabuluculuğundaki ateşkes girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması sonrası İsrail Güvenlik Kabinesi'nde söz konusu ateşkes kararı oylamaya sunulmadı.

NETANYAHU'YA 'TRUMP'I İKNA ET' BASKISI

Toplantıda Enerji Bakanı Eli Cohen, İsrail'in Hizbullah'ın saldırılarına sert bir şekilde yanıt vermesi gerektiğini savundu.

Aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir,Netanyahu’ya daha sert bir askeri yanıt için baskı yapması çağrısında bulundu.

Toplantıya katılanların aktardığına göre Ben-Gvir,Netanyahu’dan, ABD'ye gitmesini ve Başkan Donald Trump'ı kara harekatına ikna etmesini isteyerek, "(Netanyahu) Trump’a şunu söyle: 'Seni seviyoruz ama Hizbullah’ın Beyrut’un Dahiye Mahallesi'ndeki hassas noktalarını vurmalıyız. Bir gerilim yaşanacak olursa kara harekatı şarttır. Bizim askerlerimiz her şeyden daha önemli.'" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu, Lübnan'a 2 Mart'ta yoğun hava saldırıları başlatarak, ülkenin güneyinde birçok beldeyi işgal etmişti.

Lübnan hükümeti bu sürede, ülkede yerinden edilenlerin sayısının 1 milyonu aştığını açıklamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, 24 Nisan'da yaptığı açıklamada, Lübnan ile İsrail arasında 17 Nisan'da yürürlüğe giren 10 günlük geçici ateşkesin 3 hafta daha uzatıldığını duyurmuştu.

ABD arabuluculuğunda Lübnan ile İsrail arasında 14-15 Mayıs'ta gerçekleştirilen 3. tur görüşmeler sonucunda, 17 Mayıs itibarıyla ateşkesin 45 gün uzatılması kararlaştırılmıştı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, son açıklamasında, İsrail'in 2 Mart'tan bu yana ülkeye düzenlediği saldırılarda 3 bin 526 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Washington'daki 4. tur görüşmelerin ardından dün İsrail ve Lübnan'ın, Hizbullah'ın saldırılarını tamamen durdurması ve tüm unsurlarını Litani Nehri'nin güneyinden çekmesi şartıyla geniş kapsamlı bir ateşkes konusunda mutabakata vardığını duyurmuştu.

Ancak duyurulan ateşkes anlaşmalarına rağmen İsrail ordusu saldırılarını sürdürüyor.


Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık