SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Askmasalim
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 12-05-26, 15:22   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
ABD'nin İsrail Büyükelçisi Huckabee'den İran çıkışı! 'Trump onlara her fırsatı sundu'


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]İsrail basınındaki haberlere göre, Tel Aviv Üniversitesi'ndeki bir etkinlikte konuşan Huckabee, ABD ile İran arasındaki ateşkese dair açıklamalarda bulundu.

Huckabee, "Trump'ın, emellerini değiştirmesi için İran'a her türlü fırsatı sunduğunu" öne sürerek, "Şu an bir ateşkes sürecindeyiz, bunun nereye varacağını bilmiyoruz" dedi.

'ARTIK SEÇİM YAPMAK ZORUNDALAR'

Konuşmasının devamında Körfez ülkelerine değinen Huckabee, "Körfez ülkeleri artık bir seçim yapmak zorunda olduklarını anladılar: İran tarafından saldırıya uğrama ihtimalleri mi daha yüksek, yoksa İsrail tarafından mı?" ifadelerini kullandı.

Huckabee, Körfez ülkelerinin ABD-İsrail ile İran arasında bir taraf seçmeleri gerektiğini öne sürerek, "Siz hangi tarafta olmak istiyorsunuz? Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) olan derin minnetimi, takdirimi ve hayranlığımı ifade edebilir miyim? Bence BAE bir örnek teşkil ediyor." dedi.

BAE'nin Abraham Anlaşmaları üyesi olduğuna işaret eden Huckabee, "Ancak bunun sonucunda (BAE'nin) elde ettikleri faydalara bir bakın. İsrail onlara Demir Kubbe bataryaları ve bunların işletilmesine yardımcı olacak personel gönderdi" diye konuştu.

'OLAĞANÜSTÜ BİR İLİŞKİ'

Huckabee, BAE ile İsrail arasında, Abraham Anlaşmaları'na dayanan "olağanüstü bir ilişki" olduğunu dile getirerek, Ekim 2023'te ABD ve Avrupa'daki hava yolu şirketlerinin uçuşları askıya aldığını ancak BAE'nin İsrail'e hava yolu seferlerinin sürdüğünü kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Israel Hayom gazetesinin haberine göre, ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Mike Waltz, İsrail'in New York'taki BM Misyonu tarafından düzenlenen bir etkinlikte yaptığı açıklamada, ABD-İsrail'in İran'a saldırılarıyla başlayan savaş sırasında İsrail'in BAE'ye Demir Kubbe hava savunma sistemleri gönderdiğini teyit etmişti.

Waltz, ABD-İsrail'in İran'a saldırılarıyla başlayan savaş sırasında İsrail'in BAE'ye Demir Kubbe hava savunma sistemleri gönderdiğini teyit eden ilk yetkili olmuştu.

ABD merkezli Axios haber platformunun adı açıklanmayan iki İsrailli ve bir ABD'li yetkiliye dayandırdığı 26 Nisan tarihli haberinde, İsrail ile BAE arasında askeri, güvenlik ve istihbarat işbirliğinin savaş sırasında üst düzeye çıktığı ileri sürülmüştü.

Axios’a konuşan yetkililer, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile savaşın ilk günlerinde gerçekleştirdiği görüşmenin ardından İsrail ordusuna ait bir Demir Kubbe bataryası ve kullanımından sorumlu onlarca İsrail askerinin BAE'ye gönderilmesi talimatını verdiğini iddia etmişti.

BAE'nin ABD ve İsrail'den sonra Demir Kubbe hava savunma sisteminin kullanıldığı ilk ülke olduğunun altını çizen yetkililer, Demir Kubbe'nin BAE’ye atılan düzinelerce İran füzesini engellediğini savunmuştu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: İsrail 'odadaki fil' olarak tanımlanıyorGKRY'de ortalığı karıştıran İsrail iddiası! 'Köylerde izinsiz inşaata başladılar'
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık