SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Askmasalim
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 30-04-26, 08:24   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
SON DAKİKA HABERLERİ: ABD-İran savaşında yeni plan sızdı! İşte gizli yazışma...


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]MİLLİYET.COM.TR / ABD yönetiminin, küresel enerji trafiğinin kalbi olan ve abluka altında tuttukları Hürmüz Boğazı’nda fiilen duran gemi geçişlerini yeniden başlatmak için uluslararası bir koalisyon kurma planını devreye soktuğu iddia edildi.

GİZLİ YAZIŞMA ORTAYA ÇIKTI

ABD basınından The Wall Street Journal’ın gizli diplomatik yazışmalara dayandırdığı habere göre Washington, “Denizcilik Özgürlüğü Yapılanması” adı altında yeni bir ittifak kurarak müttefiklerini masaya çekmeye çalışıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın büyükelçiliklere gönderdiği talimatta, ülkelerin bu yapıya katılması için yoğun baskı kurulması istendi. Planın istihbarat paylaşımı, diplomatik koordinasyon ve yaptırımların eş zamanlı uygulanmasıyla Hürmüz’ün yeniden açılmasını hedeflediği belirtilirken, yazışmada “Katılımınız, seyrüsefer özgürlüğünü yeniden tesis etme ve küresel ekonomiyi koruma kapasitemizi güçlendirecek” ifadeleri yer aldı.

‘MASADAKİ EN KRİTİK KOZ’

Üst düzey bir ABD yetkilisi, söz konusu girişimin Başkan Donald Trump’ın “masadaki en kritik kozlarından” biri olduğunu doğruladı.

Ancak sahadaki tablo, Washington’ın söylemleriyle çelişiyor. Trump’ın haftalar önce boğazın “tamamen açık ve ticarete hazır” olduğunu ilan etmesine rağmen gemi trafiği hala kilitli durumda. İran’ın, Tahran’ın onayı olmadan geçiş yapan tankerlere yönelik saldırı ve mayınlama girişimleri ile ABD’nin İran limanlarına giden ve çıkan tüm gemilere uyguladığı abluka, bölgeyi fiili bir çatışma hattına çevirmiş durumda.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

‘BARIŞ GÖRÜŞMELERİNİN SERT DÜĞÜMÜ’

Hürmüz Boğazı, tıkanan barış görüşmelerinin en sert düğümüne dönüşürken, Trump’ın kurmaylarına İran nükleer programından tamamen vazgeçene kadar ablukanın uzatılması için hazırlık yapılması talimatı verdiği öne sürüldü.

CENTCOM: ABLUKA KAPSAMINDA 42 GEMİ GERİ DÖNDÜRÜLDÜ

Bununla birlikte ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Amiral Brad Cooper, İran’a uygulanan deniz ablukasını delmeye çalışan 42’nci ticari geminin de başarıyla geri döndürüldüğünü belirterek, "Şu anda İran rejiminin satamadığı 69 milyon varil petrolü taşıyan 41 tanker bulunuyor. Bu, mali olarak İran liderliğinin mahrum kaldığı 6 milyar dolar üzerinde bir gelir anlamına geliyor. Abluka son derece etkili bir şekilde işliyor ve ABD kuvvetleri ablukanın eksiksiz bir şekilde uygulanmasına yönelik kararlılığını sürdürüyor" açıklamasında bulundu.

‘DEV GÜÇ’ GERİ DÖNÜYOR

Öte yandan ABD basından Washington Post ise dikkat çeken bir iddiada bulunarak ABD’nin “dev güç” olarak kabul ettiği USS Gerald R. Ford uçak gemisinin İran ile barış görüşmelerinin çıkmaza girmesi nedeniyle “önümüzdeki günlerde” Orta Doğu’dan ayrılıp eve dönmeye hazırlandığını yazdı.

Orta Doğu'da konuşlandırılmış üç ABD uçak gemisinden biri olan Ford'un, herhangi bir modern ABD uçak gemisi için en uzun görev süresi olan rekor kıran 309 günlük görev süresinin ardından Mayıs ortalarında Virginia'daki ana limanına dönmesinin beklendiğini bildirdi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

NE OLMUŞTU?

ABD ve İsrail, 28 Şubat'ta İran'a karşı ortak bir saldırı başlattı. İran da İsrail'e ve ABD varlıklarına ev sahipliği yapan diğer bölgesel ülkelere misillemelerle karşılık verdi.

İranlı yetkililere göre, ABD-İsrail saldırılarında 3 bin 300'den fazla kişi öldü. Washington ve Tahran, Pakistan'ın arabuluculuğuyla 8 Nisan'da iki haftalık bir ateşkes ilan etti.

Başlangıçta 22 Nisan'da sona ermesi planlanan ateşkes, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif 'in talebi üzerine Trump tarafından 21 Nisan'da süresiz olarak uzatıldı.

İsrail, Global Sumud Filosu'nu abluka altına aldı! Çok sayıda aktivist kaçırıldıArsa ve arazi sahipleri dikkat! Hobi bahçelerine revizyon: Üretime onay, ranta yıkım!
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık