SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 16-02-26, 09:14   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Hint Okyanusu'nda Türk fırtınası! Çağrı Bey, İsrail ve Yunan basınını aynı noktada birleştirdi: Tarihi an


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]MİLLİYET.COM.TR - Türkiye, dünyanın stratejik bölgelerinden biri olan Hint Okyanusu’ndaki Afrika Boynuzu’nda son aylarda artan enerji, uzay üssü ve balıkçılık faaliyetlerine paralel olarak askeri kapasitesini de genişletti.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2011 yılında Somali’ye gerçekleştirdiği ziyaret, iç çatışmalar ve yoksullukla mücadele eden ülke açısından kritik bir dönüm noktası olarak değerlendirildi.

Söz konusu ziyaretin ardından iki ülke ilişkileri "kara gün dostluğu" çerçevesinde hız kazanarak stratejik düzeye taşındı.

Bu kapsamda Türkiye, deniz aşırı ilk enerji arama faaliyetini başlatarak "Çağrı Bey" adlı sondaj gemisini Somali açıklarında petrol aramak üzere görevlendirdi. "Somali çıkarması" olarak nitelendirilen adım, İsrail ve Yunan basınında geniş yer buldu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


İSRAİL BASINI: TÜRKİYE’NİN SOMALİ’DEKİ GÜÇLENMESİ

İsrail merkezli Hayom gazetesi, gelişmeyi "Türkiye’nin Somali’deki güçlenmesi" başlığıyla duyurdu. Haberde, Ankara’nın bu adımı "tarihi bir dönüm noktası" olarak nitelendirdiği ve son haftalarda ülkedeki askeri varlığını tanklar ve savaş uçaklarıyla güçlendirdiği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uğurlama törenine telefon bağlantısıyla katılarak "Somali’den güzel haberler bekliyorum" dediği aktarıldı. Geminin Cebelitarık Boğazı ve Ümit Burnu güzergahını izleyerek yaklaşık 45 gün içinde Somali kıyılarına ulaşacağı ve Türk donanmasına ait unsurlar tarafından refakat edileceği belirtildi.

TÜRKİYE'NİN F-16 KONUŞLANDIRMASI VE AFRİKA BOYNUZU GERİLİMİ

Haberde ayrıca, Türkiye ile Somali’nin 2024 yılında enerji alanında üç ayrı deniz sahasında arama hakkını kapsayan iş birliği anlaşmaları imzaladığı hatırlatıldı.

İsrail basınında ayrıca, Türkiye’nin 2017 yılından bu yana Mogadişu’da yurt dışındaki en büyük askeri üssünü işlettiği ve F-16 konuşlandırmasıyla kapasitesini güçlendirdiği ifade edildi. Gelişmelerin, İsrail’in Somaliland’ı tanıma kararının ardından Afrika Boynuzu’nda artan gerilim ortamında yaşandığına dikkat çekildi.

YUNAN BASININDA ÇAĞRI BEY RÜZGARI

Çağrı Bey sondaj gemisinin ilk görev yeri olan Somali’ye uğurlanması, Yunan basınında da geniş yankı uyandırdı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Insider haber sitesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın söz konusu hamleyi Türkiye’nin petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinde "tarihi bir an" olarak nitelendirdiğini aktardı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ertnews ise Çağrı Bey’in teknik özelliklerine odaklandı. Haberde, geminin adının Selçuklu Türklerinin lideri Sultan Alparslan’ın babası ve Selçuklu Devleti’nin kurucusu Tuğrul Bey’in ağabeyi Çağrı Bey’e atıfta bulunduğu belirtildi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Parapolitika'da ise, Çağrı Bey'in Somali'ye gönderilmesinin, Türk suları dışındaki ilk görevlendirme olmasına dikkat çekildi. Haberde, "Amaç, "Oruç Reis" araştırma gemisi tarafından toplanan sismik verilere dayanarak Somali açıklarında üç noktada petrol aramak" ifadelerine yer verildi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ÇAĞRI BEY’İN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Çağrı Bey, 7. nesil derin deniz sondaj gemisi olup 12 bin metreye kadar sondaj yapabilme kabiliyetine sahiptir. Yüksek teknoloji donanımıyla ultra derin deniz operasyonlarına uygun olarak tasarlanan gemi, Türkiye’yi dünyanın en büyük 4. derin deniz sondaj filosuna sahip ülkeleri arasına taşımıştır.

Geminin Somali açıklarında yeni hidrokarbon keşif faaliyetlerinde görev yapması planlanmaktadır.

Uydu görüntüleri ele verdi: Gizli nükleer tesiste dev hazırlık! Girişe yazılan mesaj ne anlama geliyor?Türkiye sorusuna verdiği yanıt çok konuşuldu! Özgü Namal fırtınası: Festivale damga vurdu
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık