SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 11-02-26, 11:25   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
SON DAKİKA HABERLER: Para kazanmanın yolunu 5 yaşında buldu, 11 yaşında ilk hissesini aldı! Trilyoner ismin tek bir tavs


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ABD'de faaliyet gösterenBerkshire Hathaway'ın CEO'su Warren Buffett, kariyer seçiminde bireyin kendi yolunu bulması gerektiğini belirterek, "Maaşa ihtiyacınız olmasa da yapacağınız işi bulun" tavsiyesinde bulundu.

Babası bir dönem borsa aracı kurum sahibi olan ve daha sonra siyasete atılan Buffett, CNBC’ye verdiği röportajda, ailesinden yatırımcılık mesleğini seçmesi yönünde herhangi bir baskı görmediğini söyledi.

Buffett, babasının kendisine Ralph Waldo Emerson’ın "Kendine Güven" adlı eserinden bir alıntıyı aktardığını belirterek, "İnsanın içinde var olan güç doğada yenidir ve neyi yapabileceğini ancak kendisi bilir, onu da denemeden bilemez" sözlerini hatırlattı.

'MAAŞA İHTİYACINIZ OLMASA HANGİ İŞİ YAPARDINIZ?'

Ünlü yatırımcı, aynı yaklaşımı kendi çocuklarına da aktardığını ifade ederek, "Çocuklarıma, maaşa ihtiyacınız olmasa hangi işi yapardınız, onu bulun dedim. Babamın bana söylediği de temelde buydu" dedi.

Berkshire Hathaway’in piyasa değeri, Buffett’ın geçen yılın sonunda CEO’luk görevini bırakması sırasında 1 trilyon doların üzerine çıkmıştı.

'CEVABI BEŞ YAŞINDA BULDUM'

Buffett, para kazanmaya olan ilgisini erken yaşta keşfettiğini belirterek, 'Cevabı beş yaşındayken buldum' ifadesini kullandı. Çocukluk yıllarında sakız satışı ve gazete dağıtımı gibi işler yaptığını aktaran Buffett, ilk hissesini 11 yaşında satın aldığını kaydetti.

Kariyer arayışının her zaman kolay olmayabileceğine işaret eden Buffett, ekonomik gerçeklerin zaman zaman bu süreci zorlaştırabileceğini belirtti. 2021 yılında hissedarlara yazdığı mektupta da benzer görüşleri dile getiren Buffett, öğrencileri arayışlarından vazgeçmemeleri konusunda uyardı.

Buffett, "O tür bir işi bulduklarında artık ‘çalışıyor’ olmayacaklar" değerlendirmesinde bulundu.

'BİRLİKTE OLDUĞUNUZ KİŞİLER SON DERECE ÖNEMLİ'

Başarılı bir kariyer için doğru insanlarla çalışmanın önemine de dikkat çeken Buffett, Berkshire Hathaway’in mayıs ayında düzenlenen yıllık hissedarlar toplantısında yaptığı konuşmada, "Birlikte olduğunuz kişiler son derece önemlidir" dedi.

Hayatta alınan kararların her zaman doğru olmayabileceğini ifade eden Buffett, “Ancak hayatınız, birlikte çalıştığınız, hayranlık duyduğunuz ve dost olduğunuz insanların genel yönünde ilerler” şeklinde konuştu.

İran-ABD-İsrail üçgeninde son halka, ‘yakın vadede saldırı!’ 'Tek kararla tüm senaryolar altüst olur!'İsrail basını 'ateş kuşağını' yazdı! 'Türkiye'yi durdurmak zor, bu fırsatı kaçırmamamız gerek'
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık