SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 10-02-26, 10:07   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
SON DAKİKA HABERLER: ABD-Ermenistan arasında 11 milyon dolarlık İHA anlaşması! İki ülke arasında bir ilk


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Azerbaycan ile Ermenistan arasında 37 yıldır devam eden Dağlık Karabağ ihtilafını resmen sona erdiren "Tarihi Barış Anlaşması", 8 Ağustos 2025’te ABD’nin başkenti Washington’da imzalandı. O tarihten bugüne, ABD'nin iki ülke arasındaki temasları da hızlandı.

ABD Başkan Yardımcısı James David Vance, dün (10 Şubat 2026) resmi ziyarette bulunduğu Ermenistan'ın başkenti Erivan'da Başbakan Nikol Paşinyan ile görüştü. Görüşmenin ardından Vance ve Paşinyan, ortak basın toplantısı düzenledi.

'GERÇEK BİR REFAH OLUŞTURUYORUZ'

Barışın geçmişe odaklanan değil geleceğe odaklanan insanlar tarafından yapılacağını belirten Vance, "Başbakan Paşinyan, çok büyük ilerleme kaydetti, hem benimle hem de ABD Başkanı Trump ile çok iyi bir ilişki kurdu. Bu nedenle yalnızca Ermenistan için barış inşa etmiyoruz, aynı zamanda Ermenistan ve ABD için birlikte gerçek bir refah oluşturuyoruz" dedi.

'TRIPP, BÖLGEYE TARİHİ DEĞİŞİKLİKLER GETİRECEK'

Alıntı Metni11 MİLYON DOLARLIK İHA ANLAŞMASI

Ermenistan'a 11 milyon dolarlık V-BAT tipi gözetleme amaçlı İHA satışı için yeni bir savunma anlaşması olduğunu duyuran Vance, "İlk kez büyük bir askeri teknoloji satışı duyuruyoruz. 11 milyon dolarlık gözetleme amaçlı İHA teknolojisi. Bu İHA'lar Ermenistan'ın güvenliği için kullanılacaktır. Bu, ABD için de savunma teknolojisi sektöründe yeni iş imkanları ve yatırımlar anlamına geliyor" dedi.

"BU, SAVUNMAMIZI GÜÇLENDİRMEYE ÖNEMLİ BİR KATKI SAĞLAYACAK"

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ise, Ermenistan ve ABD arasında askeri ve savunma işbirliği alanında önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirterek, "Bu, savunmamızı güçlendirmeye önemli bir katkı sağlayacak. ABD'nin yabancı ülkelere askeri teçhizat satışı programı çerçevesinde uygulanan bu anlaşmanın, gelecekteki işbirliğimizi genişletmek için sağlam bir temel oluşturacağını umuyorum" dedi.

Azerbaycan ile barış sürecine katkılarından ve 8 Ağustos 2025'te ABD'nin başkenti Washington DC'de düzenlenen zirveyi organize etmesinden dolayı ABD Başkanı Donald Trump'a da teşekkürlerini ifade eden Paşinyan, "Washington zirvesi sayesinde Ermenistan ve ABD arasındaki ikili ilişkilere güçlü bir ivme kazandırdık ve Başkan Trump'ın katılımıyla Ermenistan ve Azerbaycan arasında barışı sağladık. Washington barış zirvesinden sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ortak bir mektupta Başkan Trump'ı Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterdik ve bu ödüle layık olmasını çok umuyorum" dedi.

Basın toplantısında ayrıca ABD ve Ermenistan arasında nükleer enerji alanında barışçıl işbirliğine ilişkin bir mutabakat zaptı imzalandı.

11 Şubat kritik günABD'den Azerbaycan ve Ermenistan mesaisi! Gündem Trump'ın TRIPP hamlesi


Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık