ForumAilem
  SohbetYaz

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 15-12-25, 20:40   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
SON DAKİKA HABERLER: Türkiye savunma sanayinde kritik eşik: Dünya ikincisi oldu, sadece sinek büyüklüğünde!


Türk firmanın ürettiği "nano" sınıf insansız helikopter "Nanoalp", keşif ve istihbaratta güvenlik birimlerinin işini kolaylaştırırken sahip olduğu yüksek teknoloji ve muadillerine göre sunduğu fiyat avantajıyla ihracat kapılarını açtı.

Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Seyfeddin Cevdet Uludoğan, AA muhabirine, Teknopark İstanbul çatısı altında "TÜBİTAK 1501 Sanayi AR-GE Projeleri Destekleme Programı" desteğiyle "insansız nano helikopter" geliştirdiklerini söyledi.



Teknopark İstanbul'un Yüksek Teknoloji Fonundan da yatırım katkısı aldıklarını vurgulayan Uludoğan, bunun üretim ve ihracat süreçlerini olağanüstü hızlandırdığını bildirdi.

Uludoğan, yüzde 60 yerlilikle üretim yaptıklarını ancak bir yıl içinde oranı yüzde 96 seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Ürettikleri cihazın oldukça yüksek teknoloji ürünü olduğunu dile getiren Seyfeddin Cevdet Uludoğan, şöyle konuştu:

Alıntı MetniTAM OTONOM ÇALIŞIYOR

Uludoğan, 100 gram olan ürünün 350 grama kadar yük taşıyabildiğine dikkati çekerek bu özelliği sayesinde bina içi operasyonlarda el bombası ya da C4 gibi patlayıcıları taşıyıp operasyonel birliklerin elini kuvvetlendirdiğini anlattı.

Cihazın özellikle kara kuvvetlerinin elini rahatlatacağına işaret eden Uludoğan, şu bilgiyi verdi:

Alıntı Metni5 ÜLKEYLE İMZALAR ATILDI

Bu helikopterin yabancı muadilinin "arı dron" olarak bilindiğini belirten Uludoğan, bunun pahalı olduğunu ve zaman zaman ithalatta ambargoya takılmak gibi sıkıntılar yaşanabildiğini anlattı.

Seyfeddin Cevdet Uludoğan, nano helikopteri Türk ordusunun ihtiyaçlarına cevap vermek ve kritik teknolojilerde dışa bağımlılığı azaltmak için özel olarak geliştirdikleri ifade ederek, şöyle konuştu:

"İlk ihracatı Birleşik Arap Emirlikleri'ne yaptık, 4 ülkeyle de anlaşma imzaladık ve üretim sürecine başladık. Ayrıca, Güney Kore, Malezya, Endonezya ve Orta Doğu ülkelerinden talepler aldık. Yoğun olarak talepler gelmeye başladı. AR-GE sürecinden satış ve ticarileşmeye kadar bunları 2 yıl gibi kısa bir sürede başarıyla tamamladık."

Avustralya'da ülkenin en büyük plajlarından birinde silahlı saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı varBu 100 gramlık ürünün yabancı muadilinin ihracat değerinin 200 bin dolar olduğunu belirten Uludoğan, "Yani kilogram başına değeri 2 milyon dolarlık yüksek teknoloji ürünü. Bizim geliştirdiğimiz 'Nanoalp' nano insansız helikopter platformu ise eşdeğer operasyonel kabiliyeti korurken maliyet açısından yüzde 50'ye varan avantaj sağlıyor." dedi.

Seyfeddin Cevdet Uludoğan, Türkiye'nin askeri keşif, istihbarat ve arama kurtarma görevlerinde ihtiyaç duyduğu nano sınıf insansız helikopter kapasitesinin yıllık pazar büyüklüğünün 100-150 milyon dolar seviyesine ulaştığını ifade ederek sözlerini şöyle bitirdi:

Alıntı Metni
Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık