ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 30-09-25, 10:55   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
AB'den Gazze Planı'na destek! 'Barışa giden yol iki devletli çözüm'


Von der Leyen, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Trump'ın planla ortaya koyduğu "Gazze'deki savaşı sona erdirme taahhüdünü" memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

'AB KATKIDA BULUNMAYA HAZIR'

Tüm tarafları bu fırsatı değerlendirmeye davet eden von der Leyen, "AB katkıda bulunmaya hazırdır" ifadesini kullandı.

Von der Leyen, şunları kaydetti:

"Gazze halkına acil insani yardım sağlanması ve tüm esirlerin derhal serbest bırakılmasıyla çatışmalar sona ermelidir. İsrail ve Filistin halkının barış ve güvenlik içinde, şiddet ve terörden uzak, yan yana yaşadığı Orta Doğu'da adil ve kalıcı bir barışa giden tek uygulanabilir yol, iki devletli çözüm olmaya devam etmektedir."

ABD'nin Gazze Planı'na dünyadan ilk tepkiler! Umut ışığı mı yoksa uydurma mı?
'KRİTİK BİR AN'

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Roberta Metsola da "Bu plan, İsrail'e güvenlik sağlayabilir, Filistinlilere meşru özyönetim ve devlet kurma özlemlerine dair gerçek bir bakış açısı sunabilir ve tüm bölgeye umut verebilir" tespitini yaptı.

Metsola, kritik bir an içinde olunduğunu belirterek, fırsatın değerlendirilmesi çağrısında bulundu.

'EN İYİ FIRSAT'

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas ise planın savaşı sona erdirmek için "en iyi fırsatı" sunduğunun altını çizdi.

AB'nin planın başarılı olması için yardım etmeye hazır olduğunu yineleyen Kallas, "İsrail planı imzaladı. Hamas, esirleri derhal serbest bırakılmasıyla başlayarak planı gecikmeden kabul etmelidir" ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Beyaz Saray, ABD Başkanı Trump'ın 20 maddeden oluşan "Gazze Çatışmasını Sonlandıracak Kapsamlı Planı" adlı önerisini açıklamıştı.

Trump, Beyaz Saray'da kabul ettiği Netanyahu ile düzenlediği ortak basın toplantısında planın taraflarca kabul edilmesi halinde "savaşın" derhal sona ereceğini, İsrail'in Gazze'den kademeli olarak geri çekileceğini, Gazze'de Hamas'ın rolünün olmadığı yeni bir sürecin başlayacağını ve tüm esirlerin serbest kalacağını söylemişti.

Netanyahu da planın "savaş hedeflerini gerçekleştirdiğini" belirterek, destek açıklaması yapmıştı.

AB'den ilk açıklama Birliğe üye ülkeleri temsil eden Konsey Başkanı Antonio Costa'dan dün gece gelmişti. Costa, planı memnuniyetle karşılayarak, tarafları fırsatı değerlendirmeye çağırmıştı.

ABD'nin Gazze Planı'na dünyadan ilk tepkiler! Umut ışığı mı yoksa uydurma mı?
Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık