ForumAilem
  SohbetYaz

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 29-07-25, 16:55   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Gösteri az kalsın faciayla bitecekti: Savaş uçağı plajdakilerin üstünden teğet geçti!


İspanya'da geçtiğimiz pazar günü 19'uncusu düzenlenen Gijon Havacılık Festivali, yürekleri ağızlara getiren anlara sahne oldu.

PLAJDA PANİK ANLARI

İspanya Hava Kuvvetleri'ne ait bir F-18 Hornet modeli savaş uçağı, İspanya'nın kuzeybatısındaki Asturias özerk bölgesinde bulunan San Lorenzo Körfezi'nde bir plajda düzenlenen gösteride gerçekleştirdiği manevra sırasında deniz seviyesine alışılmadık şekilde yaklaşarak panik anlarına neden oldu. Gökyüzünde ters dönen uçağın kumu sıyıracak şekilde uçması plajda bulunanların kameralarına yansıdı.

Manevrasını tamamladıktan sonra sahil şeridinden uzaklaşan uçağın görüntüleri, sosyal medyada durumun yaklaşan bir kaza mı yoksa hesaplı bir gösteri uçuşu mu olduğuna ilişkin soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

'KAÇIŞ MANEVRASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ'

İspanya Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, "Görüldüğü üzere, F-18 pilotumuz uçuş yolunda bir kuş sürüsü tespit etmesinin üzerine bir kaçış manevrası gerçekleştirmiştir. Bu, pilotun ve halkın can güvenliğini güvence altına alan standart bir protokoldür. Havacı personelimiz öngörülememiş herhangi bir olaya milisaniyeler içinde tepki vermek üzere eğitiliyor. Bu bağlamda pilotumuz örnek timsal eden bir hız ve profesyonellik ile gösteriyi tehlikeye atmadan muhtemel bir kazayı engellemiştir. Güvenlik, her hava gösterisinde birincil önceliğimiz olmuştur ve olmaya da devam edecektir" denildi.

NE OLMUŞTU?

Her yıl yaklaşık 250 bin kişinin katıldığı Gijon Havacılık Festivali, 2006 yılından beri düzenleniyor ve İspanya'nın en büyük havacılık gösterilerinden biri olarak görülüyor.

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Aire 25 hava gösterisinde de bir EF2000 modeli savaş uçağı yüksek hızla uçuş gerçekleştirirken bir kuş çarpması sonucunda yakındaki San Javier Havalimanına iniş yapmak zorunda kalmış, olayda herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmamıştı.

Süpersonik uçuş gerçekleştiren savaş uçakları için kuş çarpmaları, uçağın yüksek hızının çarpışmanın etkisini üstel olarak arttırabileceği ve en kötü şartlarda bir felaket senaryosuyla sonuçlanabileceği için özellikle bir tehlike teşkil ediyor.


Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık