SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 24-07-25, 17:50   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
İngiltere'de Filistin destekçisi muhaliflerin yeni partisi 'Senin Partin' olacak


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Sosyal politikalar ve Gazze tutumunu eleştirerek iktidardaki İşçi Partisinden istifa eden Milletvekili Zarah Sultana ile aday gösterilmeyince bağımsız olarak meclise giren İşçi Partisinin bir önceki lideri Jeremy Corbyn, ortak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, dünyada yaşanan adaletsizlikler karşısında duyulan sorumluluk vurgulandı.

'ADALETSİZLİĞİ KABUL EDEMEYİZ'

Yeni bir partiye ihtiyaç olduğu aktarılan açıklamada, dünyanın en zengin ülkelerden olan İngiltere'de 4.5 milyon çocuğun yoksullukla mücadele etmek zorunda olduğu belirtildi.

Hükümetin yoksulların ihtiyaçlarını gidermediği ancak savaşa milyarlar harcadığına işaret edilen açıklamada, "Bu adaletsizliği siz de biz de kabul edemeyiz. Toplumumuzdaki krizi, refah ve gücü yeniden dağıtarak gidereceğiz. Yani bu, çok zenginden vergi almak demek. Bu, sağlık sistemimizi özelleştirmeden kurtarmak, su, enerji, demir yolu ve postacılığı kamulaştırmak demek" ifadeleri kullanıldı.

İsrail kanalında canlı yayına damga vuran an! 'Türk füzesi Beer-Sheva'yı bile vurabilir''BAĞIMSIZ BİR FİLİSTİN İSTİYORUZ'

Açıklamada, sosyal konutlar inşa etmeye ağırlık vermek ve dünyaya zarar veren fosil yakıtlara karşı durmak gibi önceliklere de yer verilirken, "Milyonlarca insan hükümetin insanlığa karşı suçlardaki ortaklığı karşısında dehşete kapılmış durumda. Şimdi, her zamankinden daha fazla soykırıma karşı protesto hakkını savunmalıyız. Her insanın eşit değere sahip olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden İsrail'e silah satışının durmasını ve barışın tek yolu olan bağımsız bir Filistin'i istiyoruz" denildi.

'HER İNANÇTAN İNSAN VAR'

Yeni siyasi harekette her inançtan insan bulunduğuna değinilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Ayrıştırıcılar toplumdaki problemin sebebinin göçmenler olduğuna inanmamızı istiyor. Ama değiller. Sorun, şirketlerin ve milyarderlerin çıkarlarını koruyan ekonomik sistemden kaynaklanıyor. Kökü toplumumuzda, sendikalarımızda ve sosyal hareketlerde olan, tüm bölgelerde milletimiz için gücü inşa eden ve size ait olan bir partinin zamanı geldi. Senin Partin internet sitesinden kuruluş konferansına gidecek kuruluş aşamasının parçası olun."

Açıklamada, bu konferansta partinin siyasi yönünün, liderlik modelinin ve toplumu dönüştürecek politikaların belirleneceği kaydedildi.

Dünya'ya süratle yaklaşıyor: Sadece 4 günü kaldı, büyük yıkıma yol açabilir!NE OLMUŞTU?

İngiltere'de geçen yılki seçimde meclise giren Filistin destekçisi 5 bağımsız milletvekili, Bağımsız İttifak adında bir grup olarak hareket edeceklerini duyurmuştu.

Eski İşçi Partisi lideri Corbyn de temmuz başında katıldığı bir televizyon yayınında ittifak içindeki milletvekilleriyle yeni parti kurulması yönünde görüşmeler yapıldığını doğrulamıştı.

Corbyn, yeni parti kurmaya hazırlanıp hazırlanmadıkları sorusuna, "Bu grup bir araya gelecek, bir alternatif olacak." yanıtını vermişti.

Daha sonra X hesabından bir paylaşım yapan Corbyn, 2024 seçimlerinin birinci yıl dönümünde, İşçi Partisi hükümetinin, insanların beklediği ve hak ettiği değişimi sunmayı reddettiğini belirtmişti.

"Ülkemizin şimdi yön değiştirmesi gerekiyor" diyen Corbyn, İşçi Partisinden istifa eden Sultana'yı kararından dolayı tebrik ederek, "Bizimle birlikte gerçek bir alternatif inşa edecek olmasından memnuniyet duyuyorum" ifadesini kullanmıştı.

Yeni bir tür siyasi partinin demokratik temellerinin yakında şekilleneceğini paylaşan Corbyn, "Görüşmeler devam ediyor ve tüm topluluklarla birlikte insanların hak ettiği bir gelecek için mücadele etmeye heyecanla hazırım" ifadelerine yer vermişti.


Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık