ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 17-07-25, 22:35   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
İsrail basını duyurdu: Orduda intihar vakaları artıyor


İsrail basınına yansıyan haberlere göre, Duygusal İlk Yardım Servisi (ERAN) destek için kendilerine başvuran askerlere ilişkin açıklama yaptı.ERAN'ın yayınladığı veriler, haziranda 6 binden fazla İsrail askerinin, psikolojik destek için başvuruda bulunduğunu ortaya koydu.Askerlerin yüzde 28'i akut ruhsal sıkıntı, yüzde 20'si kaygı, travma ve yas, yüzde 32'si yoğun yalnızlık hissi, yüzde 10'u ise kişisel ilişkilerde zorluk gibi nedenlerle destek istedi.

İlginizi ÇekebilirERAN Direktörü Shiri Daniels, sert koşullardaki askerlerin damgalanma korkusu ve zayıflık gösterme endişesi nedeniyle psikolojik destek için başvuru yapmaktan çekindiğini, dolayısıyla başvuran sayısından daha fazla askerin psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi.Daniels, sıkıntıların genellikle fark edilmediğini ya da inkar edildiğini belirterek, "İntiharın kaçınılmaz bir sonuç olduğunu anlamak çok önemlidir" dedi.

İNTİHAR VAKALARI ARTIYOR, İSRAİL ORDUSU RAKAMLARI AÇIKLAMAYI REDDEDİYOR

İsrail ordusunda Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların başlamasının ardından intihar vakalarında gözle görülür bir artış yaşanırken İsrail ordusu intihar eden askerlerin sayısını açıklamayı reddediyor.İsrail Ordu Sözcüsü Effie Defrin, düzenlediği basın toplantısında, ordudaki intihar vakalarına ilişkin soruya, olayları inceledikleri ve araştırdıkları şeklinde cevap verdi.Defrin, 2025 yılına ait intihar sayılarını açıklamaktan ise kaçındı.

Maariv gazetesinin haberine göre, sadece geçen hafta 3 İsrail askeri intihar etti.

Öte yandan Gazze Şeridi'nden ayrılmak talebi reddedilen bir İsrail askeri de iki kez intihar girişiminde bulundu.

Silahını ağzına sokarak intihar teşebbüsünde bulunan askeri komutanları ikna ettikten sonra Gazze Şeridi'ne tekrar giren asker ayrılma talebinin reddedilmesi üzerine ikinci kez intihar teşebbüsünde bulundu.

Aynı birlikteki İsrail askerleri de arkadaşlarının bölgeden çıkarılarak psikolojik tedavi görmesi yönündeki talepleri reddedilince ekipmanlarını bırakarak hep birlikte mevzilerini terk edecekleri tehdidinde bulundu. İntihar teşebbüsünde bulunan asker, Gazze Şeridi'nden çıkarılarak tedaviye gönderildi.

Bir başka olayda ise terhis olan bir askerin, kendisini asarak intihar etmek üzereyken kurtarıldığı bildirildi.


Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık