ForumAilem
  SohbetYaz

Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt Dün, 21:50   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Putin, BM'nin koordinasyon rolünün güçlendirilmesi gerektiğini belirtti


Putin, İkinci Dünya Savaşı'nda Sovyetler Birliğinin Nazi Almanyası'nı yenilgiye uğratmasının 80. yıl dönümü törenine katılmak üzere Moskova'ya gelen ülke liderleri ve heyetler onuruna Kremlin Sarayı'nda yemek verdi.

Yemek öncesindeki konuşmasında Putin, Rusya'nın güvenilir dost ve ortaklarının Nazizm'e karşı zafer bayramı sevincini paylaşmaya geldiğini belirtti.

İlginizi ÇekebilirNazizm'in yenilgisinde Sovyetler Birliği'nin belirleyici rolü olduğunu vurgulayan Putin, atalarının hiçbir zaman unutulmayacak bir büyüklüğe imza attığını dile getirdi.

Putin, "Babalarımız, dedelerimiz, büyük dedelerimiz, ülkeleri, vatanları için, kendi kaderlerini bağımsız olarak belirleme hakkı için, ana dillerinde konuşup düşünebilme hakkı için, çocuklarını kendi kültür ve geleneklerine göre yetiştirebilme hakkı için ölümcül bir mücadeleye girdiler." dedi.

Zaferin tarihi 9 Mayıs 1945'in BM'nin kurulmasının yolunu açtığını ifade eden Putin, "(Bu kurumun) muazzam potansiyelini tam olarak değerlendirmek, muzaffer nesle karşı görevimizdir. Bugün daha adil bir dünya düzeni kurulurken, BM değerlerine olan talep bir kez daha artıyor." diye konuştu.

Çay eşliğinde gizli sohbet! Putin ve Şi baş başa konuştuPutin, BM'nin dünya meselelerindeki merkezi koordinasyon rolünün daha da güçlendirilmesi gerektiğini ve BM Şartı'nda yer alan uluslararası hukukun temel norm ve ilkelerine sıkı bir şekilde uyulmasının önemli olduğunu söyledi.

Büyük Vatanseverlik Savaşı zaferinin 80. yıl dönümü kutlamalarının siyasi, ekonomik ve sosyal gelişmenin özgün örneklerini temsil eden, farklı din, dünya görüşü, medeniyet ve kültürlere sahip çeşitli egemen devletlerin liderlerini Moskova'da bir araya getirdiğini belirten Putin, "Bu çeşitlilik bizi bölmüyor, tam tersine zenginleştiriyor, güçlendiriyor." ifadesini kullandı.

Herkesin görüş ve çıkarlarının dikkate alınmasından, herkes için eşit ve bölünmez güvenlikten yana olduklarını vurgulayan Putin, "Tüm dünya toplumunu zamanımızın acil sorunlarını çözmede dayanışmaya, gelecek nesillere karşı ortak bir sorumluluğa çağırıyoruz." dedi.



İngiltere Başbakanı Starmer: ABD ile imzaladığımız anlaşma inanılmaz bir platform oluşturacak
Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık