ForumAilem
  SohbetYaz

Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 16 - 04 - 2025, 16:40   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Dev kalamar ilk kez canlı olarak görüntülendi


Falkor (too)' adlı araştırma gemisinden kontrol edilen 'SuBastian' adlı uzaktan kumandalı deniz altı aracı, yaklaşık 600 metre derinlikte bebek bir dev kalamara ait görüntü kaydetti.

Yaklaşık bir feet uzunluğundaki kalamar, henüz yavru olmasına rağmen dikkat çekici detaylar sergiledi.

Görüntüler, dünyanın en ağır omurgasızları arasında yer alan bu türün şimdiye kadar elde edilmiş en net kayıtları arasında yer alıyor.

Auckland Teknoloji Üniversitesi'nden kalamar uzmanı Kat Bolstad ve cam kalamarlar üzerine çalışan Aaron Evans, görüntüleri doğruladı.

İlginizi ÇekebilirAraştırmacılar ayrıca kalamarın gözlerindeki ışıldamayı da kayıtlara geçirdi.

Görüntüler, yeni deniz canlılarını keşfetmeyi amaçlayan uluslararası 'Ocean Census' girişiminin Güney Sandwich Adaları çevresindeki 35 günlük keşif gezisi sırasında çekildi.

Milliyet'in 'Mavi Vatan derinleşiyor' haberi Yunan basınında!
Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık