ForumAilem
  SohbetYaz

Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 15 - 04 - 2025, 14:45   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Son dakika... Çin'den Boeing darbesi: Jet alımları duruyor!


Ocak ayında Başkan Donald Trump'ın göreve gelmesinden bu yana, dünyanın en büyük iki ekonomisi misilleme esasına dayalı bir gümrük vergisi savaşı içinde. ABD, artık Çin'den ithal edilen ürünlerde yüzde 145'e kadar varan vergi uyguluyor.

Pekin, Washington'un bu hamlelerini yasa dışı "zorbalık" olarak nitelendirerek öfkeyle tepki verdi ve ABD ithalatına yüzde 125 oranında karşılık vergileri uyguladı. Bununla birlikte gümrük vergilerinde daha fazla artışı ise anlamsız olarak değerlendirdi.

ASKIYA ALMA TALİMATI

Bloomberg News salı günü, konuya yakın kaynaklarına dayandırdığı haberinde Çin'in havayolu şirketlerine Boeing uçaklarının teslimatlarını durdurma emri verdiğini bildirdi. Haberde konuya yakın kişilere atıfta bulunuldu.

Haber kuruluşuna göre, Pekin aynı zamanda havayolu şirketlerine ABD'li firmalardan uçakla ilgili ekipman ve parça alımlarını da askıya alma talimatı verdi.

Bloomberg, Çin hükümetinin, Boeing jetlerini kiralayan ve artan maliyetlerle karşı karşıya kalan havayolu şirketlerine yardım etmeyi düşündüğünü belirtti.

DÜNYA PİYASALARINI SARSTI

İlginizi ÇekebilirTrump'ın gümrük vergileriyle yaptığı saldırı, dünya piyasalarını alt üst etti ve hem müttefiklerle hem de rakiplerle olan diplomatik ilişkileri sarstı.

ABD lideri, geçen hafta ani bir kararla ek gümrük vergilerini dondurduğunu açıkladı, ancak Pekin'e hemen bir rahatlama sağlamadı.

ABD yetkilileri cuma günü, Çin ve diğer ülkeleri hedef alan son vergilerden; akıllı telefonlar, yarı iletkenler ve bilgisayarlar gibi yüksek teknoloji ürünleri için muafiyetler açıkladı.

Çin, nadir toprak elementlerinin ihracatını durdurdu: ABD sanayisi telefondan savaş uçağına felce uğradı
Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık