ForumAilem
  SohbetYaz

Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 13 - 04 - 2025, 16:22   #1
Çevrimiçi
~ www.sohbetyaz.com ~
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu'dan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a ağır hakaret!


İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu, Filistin devletini tanıyabileceklerini duyuran Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a hakaret etti.

Yair Netanyahu, X hesabından yaptığı paylaşımda, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a yönelik ağır ifadeler kullandı.

Macron'un Filistinlilerin bir devlete sahip olması yönündeki meşru haklarını desteklediklerini duyurduğu paylaşımını alıntılayan Yair, Macron'a "Canın cehenneme!" ifadesiyle hakaret etti.



Yair, Fransa Cumhurbaşkanına hakaret ettiği paylaşımında, "Yeni Kaledonya'nın bağımsızlığına evet! Fransız Polinezyası'nın bağımsızlığına evet! Korsika'nın bağımsızlığına evet! Bask Ülkesi'nin bağımsızlığına evet! Fransız Ginesi'nin bağımsızlığına evet!" ifadesini de kullandı.



Binjamin ve Yair Netanyahu. Fotoğraf: AFP (Arşiv)

SIK SIK HARAKET EDİYOR

Yair Netanyahu, daha önce de sosyal medya hesabından yaptığı hakaret içerikli paylaşımlarla sık sık gündeme geliyor.

Yair, sosyal medya hesabından 2020'deki genel seçimlerin kampanya döneminde, muhalefet lideri Benny Gantz'ın, liderlik ettiği ittifaka mensup bir aktivist ile "uygunsuz ilişki içinde" olduğunu iddia etmişti.

İsrail mahkemesi, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun oğlu Yair'in söz konusu iddiası nedeniyle "hakaret ve iftira" suçundan yaklaşık 34 bin dolar tazminat ödemesine hükmetmişti.

İsrail Başbakanı Netanyahu, geçen yıl mart ayında oğlu Yair'in sosyal medya kullanımına kısıtlama getirmişti.

MACRON'UN FİLİSTİN DEVLETİ MESAJI

İlginizi ÇekebilirFransa Cumhurbaşkanı Macron, Mısır'a yaptığı 2 günlük ziyaretin ardından France 5 kanalına verdiği röportajda, "(Filistin'i) tanımaya doğru ilerlemeliyiz ve önümüzdeki aylarda buna varabiliriz." ifadelerini kullanmıştı.

Macron, Filistin'i tanıma meselesini Suudi Arabistan ile eş başkanlığını yapacakları iki devletli çözüme ilişkin uluslararası konferansta nihayete erdirmeyi amaçladıklarını belirtmişti.

İki devletli çözüme yanaşmayan ve Filistin topraklarındaki işgalini sürdüren İsrail, Macron'un önümüzdeki aylarda Filistin devletini tanıyabileceklerine ilişkin açıklamasına tepki göstermişti.

İsrail'in 7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne saldırılar başlatmasının ardından İspanya, Norveç, İrlanda, Slovenya, Ermenistan, Bahamalar, Trinidad ve Tobago, Jamaika ile Barbados gibi ülkelerin aldığı kararlarla Filistin'i tanıyan ülke sayısı 146 olmuştu.

AFAD duyurdu! Van'da peş peşe depremler: Naci Görür'den dikkat çeken açıklama
Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık